KOLEKCIJA NIKE ZUPANC

Jednostavni i efektni stolci slovenske dizanerice osvajaju svijet

nika zupanc stolci
Foto: Promo fotografija
1/8
19.06.2016.
u 14:00

Mlada slovenska produkt dizajnerica oduševila je struku i ljubitelje dizajna modernim i romantičnim stolcem Ribbon te atraktivnim X stolcem od čelika i sintetičke kože

Mlada slovenska dizajnerica Nika Zupanc, koja je struku i ljubitelje produkt dizajna prije više od 10 godina osvojila svojim Lolita stolnim svjetiljkama i postala popularna i izvan granica svoje domovine, dalje ne prestaje oduševljavati svojim novim radovima.

Iz njezina ljubljanskog studija nedavno je izašao noš jedan prekrasan primijerak, Ribbon stolac, istovremeno jednostavan i minimalistički te romantičan i vrlo originalan komad pokućstva kojem je naslonjač oblikovan u formi mašne.

Foto: Promo fotografija

Stolac Ribbon se svojim oblikom uvelike oslanja na tradiciju i sve svoje prethodnike, a plastika kao osnovni materijal upućuje na dašak suvremenosti i modernih tendencija u produkt dizajnu.

U ovom njezinu uratku ogleda se upravo ono čime odišu svi njezini radovi i po čemu je stekla ugled i priznanje struke, a to je ženski pristup oblikovanju.

Foto: Promo

X stolac također je, kao i Ribbon, svoju premijeru doživio ove godine. Ovdje je umjesto plastike korišten kromirani čelik za okvir te sitntetska koža za naslon i sjedalo. Stolac, kombinaciju strogih ravnih i oblih linija, dizajnerica je radila za poznati brand namještaja Queebo.

Foto: Promo fotografija

Homework stolac, čiji bi doslovni projevod bio stolac za domaću zadaću jest sjedalo za radnu sobu, iako zbog svoga efektnog izgleda može biti i samo dekorativni element u interijeru. Crna koža, pozlaćeni aluminijski kotači te ručka kojom se može podešavati visina sjedala glavni su aduti ovog sjajnog stolca.

Foto: Promo

Tailored stolac također je jedan od onih primjeraka uporabnog dizajna koji zbog svoga izgleda može imati i samo dekorativnu ulogu. Stolac od crne kože prošiven crvenim koncem i s nogama iste takve boje Nika Zupanc radila je prema narudžbi poznatog talijanskog branda namještaja Moroso.

>>Slovenska dizajnerica plijeni pažnju na Milanskom sajmu namještaja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije