SVAKAKO POSJETITE

U centru Zagreba: otkrivamo koja 
sve blaga skriva dizajnerska četvrt

festival dizajna zagreb district
Foto: Promo fotografije
1/7
19.05.2016.
u 08:30

U sklopu festivala Design District koji buhvaća zonu Martićeve ulice svi građani mogu se uključiti u projekt Haking IKEA koje je cilj hakirati postojeće proizvode

O projektu Design District pod kreativnim vodstvom Ire Payer već smo pisali, no uoči festivala koji će se održati od 16. do 19. lipnja u zoni zagrebačke Martićeve ulice, odlučili smo razgledati neke od najljepše uređenih interijera u kojima je moguće pronaći namještaj, posuđe, stvari za dom, popiti najfiniji voćni smoothie ili pojesti izvornu talijansku hranu.

Našu šetnju tim dizajnerskim kvartom započeli smo u nedavno otvorenom showroomu dizajnerskog trojca Grupa. U prostoru visokih stropova s puno dnevnog svjetla u Bauerovoj ulici možete pronaći i razgledati sve od uspješnica tog kreativnog trojca.

Njihove poznate lampe “iliili” ili drugi, sada već kultni namještaj koji potpisuju ovdje se mogu naručiti prema vlastitim željama i specifičnostima prostora. Osim toga, u Grupinu showroomu našlo se mjesta i za druge domaće kreativce koji se bave izradom namještaja.

Foto: Promo
U concept storeu “Fobia” možete nabaviti najpoznatije proizvode s potpisom Nike Zupanc

U blizini smjestio se “Verde”. Lokal koji je teško opisati kao kafić jer je puno više od toga. Mjesto je to na kojem možete pojesti doručak po želji, zatražiti zdravi smoothie, popiti personaliziranu kavu. No, osim ponudom, “Verde” osvaja i uređenjem interijera koji koketira s industrijskim stilom koji je ublažen pažljivo biranom rasvjetom. Kada vas put nanese u ovu kreativnu četvrt, svakako svratite u salon “Fobia”.

Foto: Promo
“Bella Forma” se asortimanom nametnula kao nezaobilazna za sve one koji uređuju dom

Čak i ako ne tražite stvari za uređenje doma, u ovom ćete “concept storeu” pronaći barem neki detalj koji ćete morati ponijeti kući. U asortimanu nude kolekcije najpoznatijih domaćih i svjetskih dizajnera, primjerice lampe s potpisom Nike Zupanc. U ovoj dizajnerskoj zoni smjestila se i “Bella Forma” koja se asortimanom već odavno nametnula kao nezaobilazna adresa za sve one koji uređuju dom.

Foto: Promo
Showroom Grupa oduševljava prostorom u kojem se mogu razgledati i naručiti neke od uspješnica tog dizajnerskog trojca

Najfinije posuđe, alati za kuhinju i velik izbor kojekakvih kuhinjskih naprava renomiranih svjetskih imena tu ukusno uređenu trgovinu izdvajaju od ostalih. Ljubitelje fine hrane oduševit će pak ponuda i interijer talijanskog restorana “Cantina”. Nenametljiv prostor prepun jarkih boja, zanimljivih rasvjetnih rješenja i namještaja po mjeri čini ovaj restoran ugodnim poput vlastita dnevnog boravka.

Valja napomenuti da se uza spomenute lokale u tom okrugu nalaze još brojne nezaobilazne adrese, primjerice sad već kultna slastičarnica “Mak na konac”, zatim galerija “Canvas”, studio “Haramina”, kultni kafić “Divas”, “Croatian Design Superstore”...

Foto: Promo
U kratko vrijeme do kultnog statusa Restoran “Cantina” oduševljava intimnim prostorom koji je razigran živim bojama

Zanimljivo je spomenuti i da je u sklopu Festivala Design District Zagreb 2016., u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska, otvoren veliki natječaj “Hacking IKEA”. Riječ je o pronalaženju novih, jedinstvenih, duhovitih i neočekivanih rješenja “hakiranjem” postojećih IKEA-inih proizvoda, sa specifičnom temom života u kuhinji i oko nje.

Natjecanje je otvoreno za sve kreativce bez obzira na profesiju, a rok za prijavu je 31. svibnja. Prijaviti se možete isključivo ispunjavanjem online prijavnice na www.designdistrict.hr.

Foto: Promo
Industrijski stil karakterizira interijer lokala “Verde”, koji nudi fine smoothieje i razne varijante doručka

>>Novi festival dizajna koji će afirmirati zonu Martićeve ulice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije