STOCKHOLM 2016

Za ljubitelje minimalizma: kolekcija posuđa Isseyja Miyakea

issey miyake posuđe
Foto: Iittala
1/17
11.02.2016.
u 08:30

Na sajmu u glavnom gradu Švedske poznati modni dizajner predstavio je posuđe i detalje za dom u nježnim pastelnim i neutralnim tonovima

Poznati finski dizajnerski brand Iittala predstavio je na aktualnom sajmu dizajna u Stockholmu novu kolekciju posuđa i pokućstva koju je prema njegovoj narudžbi osmislio slavni modni mag iz Japana Issey Miyake.

Ukrasni jastuci, prekrivači, šalice, tanjurići, podmetači, držači za salvete, poslužavnici, ubrusi, torba za kupovinu namirnica govore o izvrsnom preklapanju dviju dizajnerskih minimalističkih škola – japanske i finske, što je zapravo i bio cilje ove suradnje, inače prve između dviju dizajnerskih kuća.

Foto: Iittala

Obje su kulture naime poznate po svojoj sklonosti asketizmu, čistoći i jednostavnim linijama kada je dizajn u pitanju. Modni brand Miyake proizveo je ukupno trideset komada uporabnog dizajna od keramike, stakla i tekstila za kućanstvo u neutralnim i pastelnim tonovima.

Foto: Iittala

- Ove dvije marke uvijek su bile vjerne svojoj filozofiji bezvremenskog dizajna i kreativnog razmišljanja. Također, obje cijene tradiciju, funkcionalnost, obrtništvo te korištenje inovatnivnih materijala i metodologiju u svome dizajnerskom radu. A sve to je, vjerujem, moguće vidjeti u ovoj kolekciji – izavjio je kreativni dirketor Iittale Harri Koskinen.

Foto: Iittala

Ovaj finski brand inače je poznat po originalnim proizvodima od stakla kao i po radu sa cijenjenim dizajnerima, uključujući i braću Bouroullec i Cecilea Manza.

Foto: Iittala

>>Kultni prozirni Starckovi Ghost stolci postali šareni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije