UDOBNO I FUNKCIONALNO

Za ljetnu uživanciju na otvorenom: stolac slavne španjolske dizajnerice

kettal stolac patricia urquiola
Foto: kettal.com
1/4
14.05.2015.
u 11:00

Stolac Patricije Urquiole je narudžba poznate dizajnerske kuće Kettal za koju rade i Rodolfo Dordoni, Hella Jongerlius i Jasper Morrison

Slavna španjolska dizajnerica s milanskom adresom Patricia Urquiola za poznatu dizajnersku kuću Kettal oblikovala naslonjač Roll. Osim Urquiole, za španjolski Kettal, koji ima tradiciju dugu pola stoljeća rade osim Urquiole i druga poznata dizajnerska imena - Rodolfo Dordoni, Hella Jongerlius, Jasper Morrison...

Možda pomalo suzdržan i jednostavan za njezin inače vrckavi i temperamentni dizajnerski rukopis, naslonjač-stolac je zanimljiv po svojoj metalnoj konstrukciji i elementima od tekstila koji se sastoje od sjedalice i dva valjkasta jastuka za naslon. Odvojene komponente i debela tekstilna traka omogućuju da se ti dijelovi mogu skidati i stolac koristiti bez njih, a dva metalna klina na vrhu poleđine stolca omogućuju da se trake objese.

Foto: kettal.com

Remenje, metal i presvlake dolaze u različitim bojama kako bi se naglasio koloristički kontrast.

Stolac, koji osim zelene postoji i u ljubičastoj boji, namijenjen je za eksterijere, stoga je Urquiola i upotrijebila za osnovni materijal metal, te jastuke koji se mogu micati. To ga čini idealniom primjerkom za terase i balkone i uživanje u toplim i lijenim ljetnim popodnevima i večerima.

Urquiola je dizajnom pokazala namjenu stolca: upravo dva jastuka na poleđini asociraju na zarolane vreće za spavanje koje nosimo na ruksaku prilikom putovanja, ili pak na tanku strunjaču koju nosimo na vježbanje ili na plažu. Kettal je ovaj njezin oblikovni potez nazvao 'ironičnom intervencijom' na konvencionalne presvlake na stolcima.

Foto: kettal.com

>>Naslonjač iz Madonnina spota prodan na aukciji za 2,5 milijuna funti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije