Istraživanje

Za dobar odmor važan je i dizajn interijera

04.06.2018.
u 12:21

Udoban krevet, prostrana i lijepo uređena kupaonica te funkcionalna kuhinja na vrhu su ljestvice poželjnih sadržaja

Istraživanje među gotovo 19.000 globalnih putnika otkrilo je da za 27% putnika iz Hrvatske dizajn interijera igra ključnu ulogu prilikom odabira smještaja. Godišnji je odmor vrijeme za isprobavanje novoga i uživanje u onome što nije dostupno kod kuće.

Velik dio onih koji traže te neizostavne sadržaje u smještaju u kojem provode godišnji odmor ne može uživati u tim sadržajima kod kuće. Jedan od tri putnika iz Hrvatske (33%) naveo je da se njihov dom ne može pohvaliti obiljem prirodnog svjetla, jedan od četiri putnika iz Hrvatske (27%) u svom domu nema zelenila, a četiri od deset putnika iz Hrvatske (46%) navodi da njihov dom nije moderno uređen.

Putnici na godišnjem odmoru traže sadržaje koji nisu dostupni u njihovim domovima. Budući da je udobnost rangirana među top neizostavnim sadržajima, ne iznenađuje da se udoban krevet smatra najpopularnijim predmetom koji putnici iz Hrvatske žele vidjeti kada stignu u smještajni objekt kako bi imali osjećaj doma daleko od kuće (70%).

Ako je krevet udoban, a kupaonica zanimljiva, 41% putnika priznaje da bi radije ostalo u smještaju nego se odlučilo za večernji izlazak. Uz lijepo dizajniranu, prostranu kuhinju putnici će se zapravo i češće odlučiti na pripremanje obroka umjesto izlaska u restoran, s čime se slaže čak 44% putnika iz Hrvatske, što znači da je uloga koju smještajni objekt ima u godišnjem odmoru iznimno važna za općeniti doživljaj putnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije