Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Vrijeme je za kompletno preuređenje vašeg doma

Najjednostavniji način da uređenje doma prođe što bezbolnije i sa što manje stresa jest da unajmite dizajnera interijera, no, mnogima je ta opcija preskupa
10. veljače 2018. u 08:03 0 komentara 1382 prikaza
Foto: Shutterestock

Iako je uređenje doma zadovoljstvo i veselje, to je, pokazala su psihološka istraživanja, i jedno od najstresnijih razdoblja u životu. Razloga je nekoliko, a najčešći su nemogućnost usklađivanja želja i mogućnosti, zatim neznanje, potom vrijeme koje iziskuje...

 | Autor :

Najjednostavniji način da uređenje doma prođe što bezbolnije i sa što manje stresa jest da unajmite dizajnera interijera. Međutim, mnogima je ta stavka preskupa pa u “radne akcije” idu sami. No, zato smo tu mi – da vam olakšamo posao kako biste i sa skromnim budžetom dobili svoj dom iz snova.

 | Autor : screenshot Foto: screenshot

Prvi i osnovni korak koji trebate učiniti jest da dobro sagledate prostor koji uređujete, bilo da je riječ o cijelom stanu ili kući ili pak o pojedinačnim prostorijama. Nakon toga bitno ga je dobro izmjeriti da biste znali točne dimenzije prostora i da vam se pri kupnji ne bi dogodilo da kupite premale ili glomazne komade namještaja. Ako nemate definirani cilj uređenja, jako je bitno da odredite smjer u kojem želite da vaša priča ide. Inspiracija je puno, na internetu, društvenim mrežama, u časopisima, a u konačnici i u salonima namještaja. Potom je bitno definirati budžet, a još je važnije da ga se, kada krenete u realizaciju, i držite.

 | Autor : screenshot Foto: screenshot

Ako imate “prazno platno”, svakako vodite računa o bojama koje želite na zidovima. Niste li dovoljno hrabri da se sami upustite u avanturu ličenja zidova, dobro su rješenje atraktivne (i povoljne) fototapete i/ili naljepnice za zid. Dodatna prednost je ta što ih je danas uistinu lako zamijeniti. Stavke na koje biste trebali potrošiti najviše novca i za koje nema kompromisa kada je kvaliteta u pitanju svakako su kuhinja i kupaonica. Riječ je o prostorijama koje se puno rjeđe mijenjaju, u prosjeku svakih 20 godina, i koje stoga trebaju biti ozbiljna investicija.

Kad je riječ o kuhinji, najvažnije je odabrati kvalitetne i izdržljive korpuse i okove. Fronte je moguće mijenjati, bojiti, mijenjati im ručkice i stvarati drukčiji vizualni identitet, no, ako konstrukcija ne valja, ubrzo će vam kuhinja početi propadati. Dakako, bitna su stavka i instalacije. Činjenica je da se ne vide, no garancija su kvalitete i izdržljivosti stoga na njima nikada nemojte štedjeti. U kupaonici, ako ste odabrali pločice, birajte one kvalitetnije koje je lako održavati. Najbolji su izbor pločice tamnijih boja koje su se pokazale otpornijima na “zub vremena”

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.