Mala škola uređenja

Promijenite raspored namještaja, boje, detalje i pustite proljeće u dom

24.03.2020.
u 07:00

Paletu proljetnih boja u dom možete unijeti i drugim dekorativnim elementima kao što su zavjese, zidne tapete, jastučići, stolnjaci i drugo

Moram priznati da sam već pomalo umorna od zime koja je ove godine trajala dosta dugo. Posljednji snijeg u ožujku prisilio nas je da dosta vremena provodimo kod kuće. No ima i nešto dobro u tome, a to je prilika da primijetimo da su neke stvari u našem domu zrele za promjenu. Vjerujem da i vi (kao i ja) imate potrebu za nečim novim, što će unijeti svježinu u dom.

Želim podijeliti s vama savjete i ideje kako napraviti proljetne promjene u domu bez velikih novčanih ulaganja. Potrebna je samo dobra volja i nešto umijeća kako bi se napravile značajne promjene koje će nas činiti sretnima i zadovoljnima.

 

Vrlo je jednostavno i zasigurno nećete pogriješiti samo ako prozračnost i svježinu koja nas okružuje u prirodi prenesete i u svoj dom. Prije svega riješite se nepotrebnih stvari koje su se nagomilale tijekom zime a koje vam smetaju i zagušuju prostor. Poigrajte se bojama te osvježite zidove bojom pijeska, bijelom ili bež kao i bojama karakterističnim za rano proljeće poput žute, nježne zelene, plave ili boje lavande.

Nakon bojenja zidova promijenite raspored namještaja i drugih elemenata u prostoru. Ako to prostor dopušta, TV zarotirajte ili ga premjestite u drugi kut u prostoriji, kao i stol za blagovanje. Postoji li mogućnost za to, kupite novu komodu, tabure ili fotelju koja će se vizualno uklopiti u interijer i osvježiti prostor.

Paletu proljetnih boja u dom možete unijeti i drugim dekorativnim elementima kao što su zavjese, zidne tapete, jastučići, stolnjaci i drugo.

Slikama na zidu s motivima proljeća također ćete vizualno pridonijeti proljetnom ugođaju u domu.

Foto: Thinkstock

Nemojte zaboraviti umetnuti proljetno cvijeće (zumbuli, tulipani, sunovrati) u vazu te tako oplemeniti i osvježiti prostor. Balkon ili vrt je produžetak dnevnog boravka u kojemu ćete boraviti za toplijih dana, stoga se potrudite urediti ga kako to i dolikuje proljeću. Osvježite ga s puno cvijeća i zelenila koje vas i vaše posjetitelje neće ostaviti ravnodušnim.

Želite li postići pravi proljetni ugođaj u domu, potrudite se osigurati dovoljno dnevnog svjetla. Dnevna svjetlost budi u nama novu energiju i potiče nas na aktivnost, stoga je iznimno važna i za naše raspoloženje. Zato predlažem, oslobodite prozore od zavjesa ili (ako ih imate) birajte samo lagane i prozračne. Kako biste unijeli što više vedrine i proljetnog sunca, otvorite prozore i dopustite proljeću da ispuni vaš dom vedrinom i životnom energijom koju samo proljeće može dati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije