noviteti

Vrhunske ideje, koje je lako provesti u djelo, za proljetno uređenje doma u skladu s trendovima

Zara Home
28.02.2023.
u 06:00

Planirate li ovog proljeća napraviti veliku ili pak jedva primjetnu promjenu u domu pokušajte slijediti neki od ovih trendova. Osim što izgledaju sjajno imaju i super moć - izvlače osmijeh na lice!

S dolaskom proljeća vrijeme je za novu "postavu" u domu. Od proljetnih trendova, kojih je ove godine više no ikad, izabrali smo sedam onih koji imaju najviše šanse da tu ostanu i u godinama pred nama. Planirate li ovog proljeća napraviti veliku ili pak jedva primjetnu promjenu u domu pokušajte slijediti neki od ovih trendova. Osim što izgledaju sjajno imaju i super moć - izvlače osmijeh na lice!

Foto: Zara Home

Povoljno, efektno i dugotrajno

Iako su u stratu zamišljene kao blagdanske grane, u ovom slučaju uskrsne, grane su zapravo, u moćnoj vazi, odlična dekoracija tijekom cijele godine. Možete ih pronaći sami u prirodi ili kupti već gotove, u boji u kojoj poželite. Ukrasite ih ovisno o prigodi ili pak samo dekorirajte sezonskim cvijećem.

Foto: Zara Home

Spavaća soba u pastelnim tonovima

Intimna oaza svakog doma, spavaća soba, ovog proljeća izgledat će sjajno u nježnim plavim tonovima koji imaju retro prizvuk. Materijali su prirodni, a detalji decentni. Za proljetnu atmosferu obavezno odajte buket omiljenog proljetnog cvijeća.

Foto: Zara Home

Ne zaboravite tekstile

Bilo da ste ljubitelj klasike ili ste ljubitelj promjena i uvođenja noviteta, ove sezone zavjese u nešto što, kažu stručnjci, dom mora imati. Doalze u bezbroj boja, dimenzija i uzoraka, a vi trebate odabrati onu kombinaciju koja se najbolje uklapa u vaš dom. I pri ovom odabiru računa vodite o materijalima, najbolji izbor oni su prirodni. Tu su i stolnjaci i ukrasni jastuci koji prostor čudesno transformiraju.

Iskoristite zidove

Čak i ako imate malo kvadrata na raspolaganju, zidovi mogu podnijeti promjenu. Napravite atraktivnu zidnu galeriju, kombinacijom različitih boja i dimenzija okvira i odaberite proljetne motive. Prostor će momentalno živnuti!

Foto: Zara Home

Dnevna zona - zona sreće

U dnevni boravak dodajte nešto neočekivano - detalje s motivom limuna. Ili, ako ste hrabriji - limunovo stablo. Žuta boja stvorit će pozitivnu atmosferu i prostor ispuniti veseljem. Odlična je u kombinaciji sa svim neutralnim bojama, a posebno dobro slaže se sa sivom.

Foto: Zara Home

Mislite i na stol

Svečani stol ne mora biti rezerviran samo za blagdane, uz dobar odabir tekstila, detalja i ukrasa te proljetno sezonsko cvijeće svaki dan možete imate svečani objed.

Foto: Zara Home

Hrabri uzorci

Ako želite samo jednu promjenu u domu birajte hrabre uzorke. Oni mogu biti na tepetama na zidu, mogu biti na tepihu, na samom namještaju, ili, ako niste toliko hrabri - na detaljima, recimo jastučićima.

Foto: Zara Home

Život na otvorenom

Uložite trud za uređenje svog prostora na otvorenom, neka bude udoban i funkcionalan, nadopunjen trendi detaljima kako bi zaista bio drugi dnevni boravak sve do jeseni.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije