Nove ideje

Vosak – materijal za novi namještaj

Namještaj od voska
Foto: Promo fotografija
1/4
28.07.2014.
u 12:29

Lani je Bart Hess na lisabonskom Trienalu arhitekture predstavio mogućnosti voska, a ovih je dana svoju kolekciju pokazala i njemačka dizajnerica Katherina Gross

Njemačka dizajnerica Katharina Gross mjedene je okvire umočila u rastaljeni vosak i tako napravila seriju stolova s nogama koje podsjećaju na stalaktite.

Da bi u svom naumu uspjela, stvorila je vlastite recepte za pripremu tehnološkog procesa, eksperimentirajući s različitim materijalima i aplikacijama.

Tijekom projekta Waxploration, miješala je jak vosak i mramorni prah te ga koristila za izradu namještaja na isti način na koje se rade svijeće.

Nadahnuo me proces proizvodnje svijeća. Umočila sam jednu ili više ploča i to stvorilo ovakvu formu i izgled. Kad stupovi formirani od kapi voska otvrdnu, čine noge za stolove kaže dizajnerica.

Uz vosak, Katherina je eksperimentirala i s akrilom, laserski ga rezala i dobila komade namještaja koji izgledaju poput sira s rupama.

Foto: Promo fotografija

Novi materijali, mišljenja je, izvrsni su u proizvodnji namještaja, a velika je prednost da se nakon taljenja od njih može napraviti i nešto novo.

Katharina Gross stvorila je ovaj projekt tijekom studiranja MA Furniture Design at Central Saint Martins, University of the Arts London.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije