Osobni dizajn

Volite personalizirane detalje? Ovih 10 domaćih dizajnera radi ih čak i za dom!

08.10.2019.
u 07:49

Želite li nešto posebno, drukčije od drugih, stvoreno samo za vas, personalizirani dizajnerski komadi ono su za čim trebate tragati. A domaći dizajneri nude zaista prave divote kojima možete dati svoj osobni potpis

Danas, kada je konzumerizam dosegao neslućene visine i kada je svima sve dostupno, na cijeni je biti unikatan, a najjednostavniji način za to je – personalizacija. Taj trend, koji je počeo u proizvodnji automobila, razmahao se u modnom svijetu, stigao je i do detalja za dom. Želite li nešto posebno, drukčije od drugih, stvoreno samo za vas, personalizirani dizajnerski komadi ono su za čim trebate tragati. Domaći dizajneri prepoznali su ovu priliku i zaista je moguće pronaći gomilu personaliziranih predmeta, no i tu treba znati prepoznati stvaran ručni rad od konfekcije. Izabrali smo deset domaćih dizajnera koji u svoje personalizirane predmete unose srce i dušu i čiji je dizajn tražena roba bilo da je riječ o dječjim predmetima, zanimljivim posterima, mirisima ili pak personaliziranim šeširima i torbama.

Osim vas, personaliziran i jedinstven može biti vaš dom, a osim toga, pomažete malim domaćim poduzetnicima, menadžerskim rječnikom rečeno “win win situacija”. Kad vidite dizajn i poruku koju ovakvi predmeti odašilju, poželjet ćete ih sve skupiti, a mi vas u toj misiji svesrdno podržavamo uz svima znano geslo “kupujmo domaće”! Dakle, želite li imati dom koji je drukčiji od drugih, s posebnim detaljima za koje će se svi “zapiknuti” i pitati vas gdje ste ih nabavili, svakako se potrudite nabaviti barem jedan od ovih odličnih dizajnerskih komada koji će vama, ako ih budete nosili, ili vašem domu, ako ga budu krasili, dati karakter i posebnost. I nemojte se bojati istaknuti, pokažite cijelom svijetu da “kužite” personalizaciju i da je to trend s kojim ste na “ti”!

SOVICA

Brend SOVICA nastao je prije otprilike devet godina sasvim spontano, nakon rođenja moje prve kćeri zbog koje su nastali prvi personalizirani jastuci – govori vlasnica Helena Puratić, inače po struci modna dizajnerica. Brend se bavi izradom ukrasnih jastučića, dekora za dječje sobice te izradom opreme za krevetiće (ogradice, poplunčići, jastučići...). Ovisno o željama klijenata, predmeti mogu biti personalizirani što ih čini jedinstvenim poklonom (onaj osjećaj kad znaš da je nešto rađeno baš za tebe). Personalizirane dječje detalje moguće je naručiti na web-shopu.

 

SKY ART

Sky Art je personalizirani poster s realnim prikazom zvijezda na određeni datum. Vjenčanje, rođenje, prvi poljubac, diploma ili krštenje, bilo koji datum koji je nekome bitan zaslužuje svoj Sky Art. Prikaz zvijezda dobivaju iz programa koji ima bazu podataka iz NASA-inih satelita. S radom su počeli prije nepune dvije godine i do sad su napravili više od 5000 personaliziranih postera. Cijene su od 170 do 270 kuna, ovisno o dimenzijama, a sve na posteru može se personalizirati. Naručiti se može preko Facebook-stranice, a web-stranica je trenutačno u izradi.

 

FRANCIS

Šeširi, beretke i šalovi s monogramom, odnosno jedinstveni i stvoreni samo za vas ono su što u svojoj radionici radi mladi brend Francis. Iza njega stoji vlasnica Darija Premor koja je, iako ima samo 22 godine, pronašla način da se probije na tržištu domaćeg dizajna te je ljubav prema modi pretvorila u posao koji je ispunjava. Cijena personalizirane beretke iznosi 140 kn, šala 160 kn, a šešira 350 kn. Naručiti se može putem Instagrama.

MATEA NESEK

Miris je najosobniji osjet koji je izravno povezan sa sjećanjima i emocijama. Upravo je emocija, inače diplomiranu informatičarku Mateu Nesek, odvela u svijet parfema. – Pri kreiranju parfema vrlo mi je bitno da miris bude uistinu poseban, odnosno da ga ne možete zamijeniti nekim drugim. Jer miris budi snažne emocije u ljudima, a želim da se moji kupci osjećaju posebno, moja želja je da svojim mirisima stvorim uspomene za svakoga – objašnjava Matea, kojoj je prva mentorica bila Michelle Tibout, nekadašnji nos brenda Nina Ricci. Ovi jedinstveni parfemi kupiti se mogu na web stranici.

BITE ART

Umjetnička su poslastica paprenjaci koji izazivaju da zagrizete u umjetnost. Neće vam ih biti žao pojesti jer se ambalaža jednostavnom intervencijom pretvara u okvir s reprodukcijama pa će vam umjetnička djela i nakon konzumacije i dalje ostati kao trajna uspomena. Osim toga postoji i pakiranje s magnetom, a kolekciju od četiri keksa dobit ćete u platnenoj vrećici od recikliranog materijala. Pakiranje od jednog keksa moguće je personalizirati s privjesnicom, dok se u veliko pakiranje može umetnuti kartica s porukom. Cijelu ponudu pogledajte na web stranici.

NISHA

Nisha je brend iza kojeg stoji Sanja Tot iz Čakovca, a donedavno se zvao Hobby hižica. Brend je posebno ponosan na My Story notese koji su izrađeni od 100% recikliranog papira i kartona, uvezuju se ručno, tehnikom šivanja i cijeli proces izrade notesa u potpunosti je ručni rad. Notes je poseban upravo po dizajnu korica i po tome što ga je moguće personalizirati te tako učiniti jedinstvenim.

LYKKE

Lykke – nakit s dozom sreće hrvatski je brend koji na domaću modnu scenu unosi dašak inventivnosti koji će zauvijek promijeniti vaša očekivanja od omiljenog modnog dodatka – nakita. Lykke mirisni medaljoni zahvaljujući posebno kreiranim spužvicama upijaju vaš omiljeni parfem (ili eterično ulje) i otpuštaju ugodan miris tijekom dana. Izrađene su od kirurškog čelika i pozlaćene 18-karatnim zlatom i dolaze u zlatnoj, ružičasto-zlatnoj i srebrnoj boji, a personalizirati se mogu na više načina, uključujući gravuru. Cijena mirisnog medaljona je 450 kn, a naručiti se može putem web shopa.

 

CROTIRAČ

Personalizirani otirači, najoriginalniji način da iznenadite sve goste, zvane i nezvane, nastali su iz nezaustavljive želje za kreativnim oduškom i ljubavi prema detaljima. Ime im je “CROtirač”, a vlasnica brenda je Mirela Vučić. Svaki CROtirač ručno je oslikan i u svaki je uloženo po nekoliko sati rada. Otporni su na vanjske uvjete. Za jedan potpuno personalizirani CROtirač trebate izdvojiti 180 kn, a naručiti ih možete preko društvenih mreža.

LITTLE MISS PUU

Ivana Kelčec Suhovec alfa je i omega ovog domaćeg brenda specijaliziranog za personalizirane, originalne darove. Sve je počelo na njezinu rodiljskom dopustu, s kockama koje slave rođenje djeteta priča se proširila na personalizirane bodyje, božićne ukrase, kuhače, natpise za zid i drvene daskice koje oduševljavaju gurmane. Sve navedeno i još puno toga naručiti možete preko Instagrama.

PICCOLA CREATIONS

Iza ovog imena skriva se brend specijaliziran za personalizirane odjevne predmete i modne dodatke, a ručni rad i personalizacija čine posebnima svaki njihov proizvod. Počeli su prije tri godine personaliziranim cekerima, a ponudu su proširili na personalizirane kožnate torbe, ručnike, canvas torbe, beretke... Pri izradi koriste samo prirodne materijale, a ispunjavaju sve vaše želje za personalizacijom... Sve navedeno naručiti se može u web-trgovini.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije