LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Vodič za savršeno ukrašavanje stola

Uz malo pripreme i kreativnih gena stvar je zaista jednostavna
10. siječnja 2020. u 09:19 2173 prikaza
Foto: Ledaboss
Pogledajte galeriju 1/8

Kada se približava dan slavlja, sve je u zraku. Pozivnice su trebale biti poslane već barem tjedan dana prije, a to tko će doći na slavlje također je već jasno. Na to što će se jesti i piti potrošili ste puno vremena i živaca, a na kraju je najvažnije upravo ono na što uopće još niste ni pomislili... ukrašavanje stola. Ono može izgledu večeri, raspoloženju gostiju i dojmu koji ćete ostaviti pridonijeti puno više od same hrane. Na fotografijama će dekoracija također biti vidljivija. Zato smo za vas pripremili vodič za savršeno ukrašavanje stola. Ovaj put je više u zimskom stilu, za sva slavlja koja vas očekuju do proljeća.

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss

Uz malo pripreme i kreativnih gena stvar je zaista jednostavna. Osnova za vaše ukrašavanje neka budu jedinstvene palete boja i slaganje dekora po visini, a ne samo po dužini stola. Na prvom koraku započnite s osnovom - tj. stolnjakom, a možete i sa stolnim dekorativnim nadstolnjakom kojem dodate podmetače za tanjur prema broju gostiju. Na fotografijama možete vidjeti odabir nadstolnjaka u baby rozoj boji s pletenim podmetačima u neutralnoj boji.

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss  | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss

Nakon ovog koraka odaberite tanjure i pribor. S našom baby roza podlogom najbolje se slaže roza ton tanjura i pribor u zlatnoj boji koja je u posljednje vrijeme jako popularan odabir i izgleda puno glamuroznije. Jako odličan odabir za blagdanske gozbe. Nakon toga, stolu počnite dodavati dekoraciju. Na sredini počnite s glavnom zvijezdom i najvećim dekorativnim elementom, a pri tom ne zaboravite na to da možete dekorirati i u visinu. Viši elementi u dekoraciji donijet će više živosti i dodati vidljivost. Za to su odlični svijećnjaci.

Posljednje, ali ne manje bitno, dodajte salvete. Mi smo odabrali salvete iz zimske kolekcije Paloma. Uz njihovu pomoć, svojoj dekoraciji dodat ćete više života i stvoriti modernu, elegantnu i toplu kućnu atmosferu. Idealne su za izražavanje više zimske atmosfere i dočaravaju zimsku bajku u vašem domu.

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss  | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss

Osim klasičnog slaganja ubrusa na tanjuru, možete ih smotati i vezati raskošnom vrpcom, a na tanjur sastaviti set od nekoliko salveta različitih veličina i boja. Budite kreativni. Osim toga, salvete možete postaviti i na držač za salvete na stolu, ako bi nekome možda bila potrebna i dodatna salveta. Ako nemate držač, možete ih smotati i staviti u veću čašu. Na skup salveta možete postaviti i ispisane ili pisane kartice s imenom svakog gosta ili jednostavno napisati poruku dobrodošlice i staviti je na salvetu. Umjesto kartice s imenom, možete svakome gostu pokloniti mali poklon - mi smo goste darovali malim kositrenim vojnikom. Svi volimo takve sitnice i male znakove pažnje. Ledaboss, hvala na inspiraciji! A za još više ideja kako pripremiti dekoraciju sa salvetama, posjetite Instagram profil Paloma.

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss  | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss