Uži kabinet

Vlada kupuje namještaj, ručno rađeni tepih i zavjese vrijedne 680 tisuća kuna

Patrik Macek/PIXSEL
29.05.2019.
u 13:03

Potrebne su i zavjese s trostrukim naborom, od tkanine voile, bijele boje, gustoće od 80 do 90 grama/m2

Natječaj za nabavu novog namještaja za potrebe užeg kabineta vlade Republike Hrvatske objavljen je u ponedjeljak u Narodnim novinama, u Oglasniku javne nabave, javlja Index.hr, a Vlada je ukupno, na traženo, spremna potrošiti 680 tisuća kuna.

U specifikacijama je određeno da je riječ o namještaju za opremanje dvorane za sastanke, a svaka stavka posebno je objašnjena. Stolice  moraju imati bazu od masivnog drveta s 4 kraka koji čine oblik piramide, na način da se krakovi postolja spajaju u točki hvatišta na sjedalo, od jasena.

Školjka sjedala mora biti izrađena od prešanog lameliranog drveta, lakirana bezbojnim lakom s karakterističnim otvorom u donjem dijelu naslona te izrađena iz jednog dijela tako da rukonasloni čine jedinstvenu cjelinu sa sjedalom i naslonom, od hrastovine.

Tkanina mora izdržati minimalno 70 tisuća ciklusa. Također, u dokumentaciji o nabavi navedene su boja i struktura tekstila za presvlaku fotelja i polufotelja.

Baza konferencijskog stola mora se sastojati od tri metalna nogara u obliku okvira, a konstrukcija radne ploče mora biti u obliku roštilja od metalnih profila. Gornja ploha stola mora biti podijeljena na 6 segmenata od bijelog mramora debljine minimalno 10mm, postavljenog na konstrukciju radne ploče. Također, poklopac od središnje ladice mora biti od mramora.

Nadalje, školjke fotelja moraju biti od masivnog drveta i šperploče, a unutar drvene konstrukcije moraju biti razapete elastične trake kao potpora te preko njih ispuna sjedala i naslona hladno lijevanom pjenom. Presvlaka ojastučenih elemenata je visoko kvalitetna anilinska koža, otporna na vlagu, habanje i utjecaj UV zraka, izdržljivosti minimalno 70.000 ciklusa.

U stavku je uključena i dobava ukrasnog jastuka za potporu leđa, tapeciran u kožu, boje i uzorka identičnog završnoj presvlaci sjedišta.

Dvosjed mora imati niske i uske rukonaslone i naslon za leđa sa zaobljenim unutarnjim dijelovima za udobno sjedenje. Konstrukcija školjke dvosjeda mora biti od šperploče i metala, a potpora sjedišta od elastičnih traka. Ispuna sjedećih jastuka i jastuka mora biti od hladne pjene (CMHR) i poliesterske vate. U stavku je uključena i dobava dvaju ukrasnih jastuka za potporu leđa, ispunjena PE vlaknima i poliesterskom vatom, tapecirana u tkaninu identičnu školjki dvosjeda.

Tepih mora biti ručno vezen kompozicije 50% vuna, 50% svila. Opisan je i uzorak koji se formira dvjema različitim visinama materijala.

Potrebne su i zavjese s trostrukim naborom, od tkanine voile, bijele boje, gustoće od 80 do 90 grama/m2. Uz stalak i koplje za zastavu, potrebna je i stolna lampa koja se sastoji od cilindričnog stalka s rasvjetnom žaruljom i cilindričnog sjenila. Stalak mora biti cilindričnog oblika kontinuiranog promjera 5 cm od masivnog drva - breze sa stabilizacijskom bazom od metala.

Natječaj je otvoren do 14. lipnja.

Komentara 2

RZ
Rocky.Zg
13:48 29.05.2019.

Ko pijani milijunaši se ponašaju, ali sa našim novcima. I onda će se čuditi kad na slijedećim izborima dobiju još manje glasova. I bit će im kriva Pamela Anderson.

DU
Deleted user
16:28 29.05.2019.

U isto vrijeme djeca umiru po bolnicama jer namaju aparate koji kostaju 100EUR. Pljuc !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije