LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Vlada kupuje namještaj, ručno rađeni tepih i zavjese vrijedne 680 tisuća kuna

Potrebne su i zavjese s trostrukim naborom, od tkanine voile, bijele boje, gustoće od 80 do 90 grama/m2
29. svibnja 2019. u 13:03 2 komentara 958 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSEL

Natječaj za nabavu novog namještaja za potrebe užeg kabineta vlade Republike Hrvatske objavljen je u ponedjeljak u Narodnim novinama, u Oglasniku javne nabave, javlja Index.hr, a Vlada je ukupno, na traženo, spremna potrošiti 680 tisuća kuna.

U specifikacijama je određeno da je riječ o namještaju za opremanje dvorane za sastanke, a svaka stavka posebno je objašnjena. Stolice  moraju imati bazu od masivnog drveta s 4 kraka koji čine oblik piramide, na način da se krakovi postolja spajaju u točki hvatišta na sjedalo, od jasena.

Školjka sjedala mora biti izrađena od prešanog lameliranog drveta, lakirana bezbojnim lakom s karakterističnim otvorom u donjem dijelu naslona te izrađena iz jednog dijela tako da rukonasloni čine jedinstvenu cjelinu sa sjedalom i naslonom, od hrastovine.

Tkanina mora izdržati minimalno 70 tisuća ciklusa. Također, u dokumentaciji o nabavi navedene su boja i struktura tekstila za presvlaku fotelja i polufotelja.

Baza konferencijskog stola mora se sastojati od tri metalna nogara u obliku okvira, a konstrukcija radne ploče mora biti u obliku roštilja od metalnih profila. Gornja ploha stola mora biti podijeljena na 6 segmenata od bijelog mramora debljine minimalno 10mm, postavljenog na konstrukciju radne ploče. Također, poklopac od središnje ladice mora biti od mramora.

Mala škola uređenja Bezvremenski stil uređenja temelji 
se na kvalitetnom namještaju

Nadalje, školjke fotelja moraju biti od masivnog drveta i šperploče, a unutar drvene konstrukcije moraju biti razapete elastične trake kao potpora te preko njih ispuna sjedala i naslona hladno lijevanom pjenom. Presvlaka ojastučenih elemenata je visoko kvalitetna anilinska koža, otporna na vlagu, habanje i utjecaj UV zraka, izdržljivosti minimalno 70.000 ciklusa.

U stavku je uključena i dobava ukrasnog jastuka za potporu leđa, tapeciran u kožu, boje i uzorka identičnog završnoj presvlaci sjedišta.

Dvosjed mora imati niske i uske rukonaslone i naslon za leđa sa zaobljenim unutarnjim dijelovima za udobno sjedenje. Konstrukcija školjke dvosjeda mora biti od šperploče i metala, a potpora sjedišta od elastičnih traka. Ispuna sjedećih jastuka i jastuka mora biti od hladne pjene (CMHR) i poliesterske vate. U stavku je uključena i dobava dvaju ukrasnih jastuka za potporu leđa, ispunjena PE vlaknima i poliesterskom vatom, tapecirana u tkaninu identičnu školjki dvosjeda.

Tepih mora biti ručno vezen kompozicije 50% vuna, 50% svila. Opisan je i uzorak koji se formira dvjema različitim visinama materijala.

Potrebne su i zavjese s trostrukim naborom, od tkanine voile, bijele boje, gustoće od 80 do 90 grama/m2. Uz stalak i koplje za zastavu, potrebna je i stolna lampa koja se sastoji od cilindričnog stalka s rasvjetnom žaruljom i cilindričnog sjenila. Stalak mora biti cilindričnog oblika kontinuiranog promjera 5 cm od masivnog drva - breze sa stabilizacijskom bazom od metala.

Natječaj je otvoren do 14. lipnja.

Posao vas tjera da radite i kod kuće? Evo kako napraviti ured Uređenje Posao vas tjera da radite i kod kuće? Evo kako napraviti ured
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Rocky.Zg:

    Ko pijani milijunaši se ponašaju, ali sa našim novcima. I onda će se čuditi kad na slijedećim izborima dobiju još manje glasova. I bit će im kriva Pamela Anderson.

  • Deleted user:

    U isto vrijeme djeca umiru po bolnicama jer namaju aparate koji kostaju 100EUR. Pljuc !!!