LG THERMA V R32 Monobloc

Višestruko učinkovitiji sustav grijanja od bojlera

30.11.2018.
u 11:57

LG Therma V sustav za svoj rad koristi električnu energiju (25%) i toplinsku energiju iz okoline (75%), a ima samo jednu vanjsku jedinicu koja se izravno povezuje s cijevima za vodu

Dolaskom hladnijih dana i sezone grijanja korisno je znati da postoje učinkovitije alternative uobičajenim sustavima grijanja koji se temelje na plinskim ili uljnim bojlerima. Odličan primjer za to je LG-ev sustav dizalice topline zrak-voda LG THERMA V R32 Monobloc koji se može koristiti za različite vrste grijanja – podno ili radijatorsko te za opskrbu toplom sanitarnom vodom. Ovaj sustav radi na način da toplinu proizvedenu na vanjskoj jedinici preko izmjenjivača topline prenosi na vodu koja se dalje koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu.

LG Therma V sustav za svoj rad koristi električnu energiju (25%) i toplinsku energiju iz okoline (75%), a ima samo jednu vanjsku jedinicu koja se izravno povezuje s cijevima za vodu. Zato nema potrebe za plinskim priključkom, dimnjakom ili kotlovnicom, što štedi prostor, a i sam proces instalacije je kraći i jednostavniji.

LG THERMA V R32 Monobloc emitira i do 50% manje CO2, a njegovo rashladno sredstvo je učinkovit i ekološki prihvatljiv plin R32 koji ne oštećuje ozon. Zbog svoje energetske učinkovitosti ovaj model je svrstan u energetski razred A+++. Gledajući omjer uloženog i dobivenog, učinkovitost dizalice topline s obzirom na plin veća je čak četiri do pet puta, što znači da se za 1 kW električne energije može dobiti oko 4,5 kW toplinske energije! Tako se uz korištenje dizalice topline, kao što je LG THERMA V R32 Monobloc, godišnji troškovi grijanja za prosječan stan ili kuću mogu smanjiti za 20% u odnosu na klasične plinske te čak 60% u odnosu na uljne bojlere!

Odličnim performansama sustava pridonosi i revolucionarni scroll kompresor odgovoran za brzo postizanje željene temperature čak i pri niskim vanjskim temperaturama: 100% kapaciteta ostvaruje se pri -7°C, a ovaj model radi i na temperaturi okoliša od niskih -25 °C.Rukovanje sustavom grijanja te podešavanje i praćenje temperature je vrlo praktično. Intuitivno korisničko sučelje omogućava jednostavnu i brzu upotrebu dodirom, a korisnici mogu napraviti raspored prilagođen svom načina života. Štoviše, svakodnevno ili mjesečno praćenje potrošnje energije omogućava učinkovito upravljanje energijom. Uz aplikaciju LG SmartThinQ™ korisnici mogu jednostavno kontrolirati sustav grijanja u bilo kojem trenutku gdje god se nalazili.

„Zahvaljujući LG-evim naprednim tehnologijama grijanja, korisnici ostvaruju energetske i financijske uštede, ali i smanjuju utjecaj na okoliš. Prednosti ovog alternativnog sustava grijanja prepoznao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je nedavno pokrenuo javni poziv za sufinanciranje nabave i ugradnje upravo dizalica topline. To je odlična prilika za dodatne uštede za sve one koji su u fazi renovacije postojećeg ili izgradnje novog doma,“ poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije