Dekoriranje stola

Svečane večer zahtijevaju poseban trud!

dekoriranje stola
Foto: Mirjana Mikulec
1/6
31.12.2016.
u 07:15

Blagdansko vrijeme ima svoje rituale, a među njima su svakako i obiteljska okupljanja. Pogledajte savjete dizajnerice interijera Mirjane Mikulec o dekoriranju stola!

U blagdansko vrijeme sve više pažnje posvećujemo uređenju stola.

Prva stvar koju morate imati na umu kad želite nekoga zadiviti uređenjem je pravilno slaganje pribora za jelo.

Kod neformalnih druženja oslobodite se svih pravila i krenite u maštovito dekoriranje stola. Za mladenačke prostore igrajte se kokicama ili rižom koji mogu dočarati snježni pokrivač.

Za koju god varijantu se odlučili, ne zaboravite koristiti svijeće, a odličan savjet je i koristiti ukrase s bora poput kuglica.

Komentara 1

VL
vladek041
09:00 03.01.2014.

Poštovana gđo Mikulec, nekoliko čisto estetsko-stručnih napomena na postavljanje stola s ciljem da IMPRESIONIRAMO naše goste: 1. stoljnjak i nadstoljnjaci bi trebali biti popeglani i jednake dužine koja visi s ruba stola. 2. pribor za jelo bi trebao biti udaljenjen od ruba stola jednako kao i podtanjur. 3. kad god postavljate nož u postav, oštrica noža bi trebala biti okrenuta prema "nutra", tj prema podtanjuru, a ne za jednog gosta ovak a za drugog onak. 4. žličica za desert, (ili vilica u većini slučajeva) bi trebala biti okrenuta drškom prema desnoj ruci. imam još nekoliko stručnih primjedbi na prikazane fotografije, ali ne bih pretjerivao s detaljima. Mislim da bi trebali više pažnje posvetiti takvim detaljima ako mislite educirati i impresionirati neuko pučanstvo Nadam se da ne zamjerate na komentaru, potpuno je dobronamjeran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije