LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Vertikalni vrtovi od sada i u Hrvatskoj

Pretvorite vaš životni i radni prostor u zelenu oazu!
17. listopada 2016. u 13:11 0 komentara 1937 prikaza
promo

Mnogi ljudi danas tvrde kako su umorni od sivila gradskih blokova i hladnih arhitektonskih ploha u svakodnevnom urbanom kaosu te kako bi voljeli živjeti i raditi u okruženju koje će ih osvježiti, smiriti, misaono poticati i uljepšati svakodnevnicu u okruženju u kojemu provode većinu svog vremena. Istinsko osvježenje u uređenju interijera donosi tvrtka Tech Garden koja svakome daje mogućnost stvoriti umirujući osjećaj vrtnog zelenila ili šume u radnom i životnom prostoru bez bilo kakvog održavanja.

promo | Autor :

Priroda nevjerojatno utječe na mentalno zdravlje, smanjuje depresiju, ima snažan utjecaj na socijalno raspoloženje, smiruje, podiže energiju i općenito nas oslobađa od stresa. Naš svakodnevni raspored često nam ne daje nikakvu mogućnost dodira s prirodom, no zahvaljujući tvrtki Tech Garden, sada se biljkama i zelenilom može popunili i „oživjeti“ svaka suhoparna praznina modernih prostora i stvoriti vlastita zelena oaza.

promo | Autor :

Na ovaj način, interijere mogu krasiti stabilizirani zeleni zidovi od mahovine i cvijeća, mala i velika stabla, bonsai stabalca, kugle od mahovine – bez zalijevanja, podrezivanja, sunca, tla i drugog načina brige. To je moguće zahvaljujući novoj tehnologiji stabilizacije, kojom biljke zadržavaju svoju fleksibilnost i prirodnu svježinu bez potrebe daljnjeg održavanja; ne trebaju zalijevanje, svjetlo ili prehranu dugi niz godina, a instalirati se mogu u najmračnijim i klimatiziranim dijelovima interijera bez straha da će uvenuti. Stabilizirane biljke su 100% prirodne, a stabilizacija je jedinstven proces, potpuno ekološki.

promo | Autor :

U interijere se tako može unijeti raznoliko bilje u različitim oblicima kao što su bonsai stabalca, živice, fikusi i eukaliptusi, jumbo stabla, palme i borići, cvijeće, totemi, topiary stabla; zatim stabilizirani biljni okviri- uokvirene pločice od mahovine ili lišajeva ukrašene paprati, lišćem i cvijećem, te ukrasni zidovi od mahovine ili zid šuma i kišna šuma. Moguće je napraviti i logotipe i natpise od mahovine, velike i male ukrasne kugle od mahovina, cvijeća, bršljana te čak dekorirani namještaj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.