FASCINACIJA I STRAH

Uznemirujuće hipnotizirajuća kolekcija porculanskog posuđa

Ingrid Raab
10.07.2017.
u 08:00

Inspirirara "slučajnim susretom s nemarno ostavljenim tanjurom", kolekcija posuđa ukrašena mravima trebala bi izazvati osjećaje "straha, gađenja, fascinacije i divljenja"

Ova dalijevska kolekcija ručno ocrtanog posuđa od porculana djelo je njemačke umjetnice Evelyn Bracklow, koja stvara pod pseudonimom La Philie. Serija komada nazvana Chitins Gloss sadrži stare antikne komade šalica, tanjurića, posuda za šećer i mlijeko te tanjura koje umjetnica predano i ručno ocrtava mravima.

Inspirirara "slučajnim susretom s nemarno ostavljenim tanjurom", kolekcija posuđa ukrašena mravima trebala bi izazvati osjećaje "straha, gađenja, fascinacije i divljenja" – mješavinu emocija potpaljenih kontradikcijom luksuznog izgleda porculanskih komada posuđa, njihove elegancije i asocijacija koje vuku za sobom te gađenjem koje izaziva infestacija doma mravima.

Foto: Ingrid Raab

"Mravi simboliziraju sve priče koje bilo koji prethodno odbačeni komad porculana nosi za sobom", objasnila je njemačka umjetnica. Njih crta ručno, a kako bi dobila prirodan izgled mrava u njihovoj stvarnoj veličini i realističan prikaz njjihovih formacija, ponekad posveti i do tri sata na ukrašavanje jedne šalice ili posude.

Foto: Ingrid Raab

Biste li se usudili imati ovakav spoj luksuza i truleži u svojoj blagovaonici?

Zavirite u našu foto-galeriju za sve primjerke ove pomaknute kolekcije:

1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije