Isprobajte

Uz ove savjete ove godine imat ćete najljepše drvce! Provjereno

Shutterstock
02.12.2019.
u 05:51

Za savršen izgled božićnog drvca nisu dovoljni samo pomno odabrani ukrasi i dobar odabir bora. Veliku ulogu igra i raspored tih dekoracija. No, prije samog dekoriranja potrebno je pripremiti sam bor

Kratki vodič za što ljepše božićno drvce za idealhome.co.uk otkrila je kretivna urednica časopisa Ideal Home, Nicky Phillips.

"Savršeno božićno drvce najbolji je ukras dnevnog boravka, ali postizanje baš takvog, uz sve planove i lijepe dekoracije, ponekad ne uspijeva", kazala je. 

Za savršen izgled božićnog drvca nisu dovoljni samo pomno odabrani ukrasi i dobar odabir bora. Veliku ulogu igra i raspored tih dekoracija. No, prije samog dekoriranja potrebno je pripremiti sam bor. 

Kreativna direktorica navodi da za dobar izgled nije bitno radi li se o živom ili umjetnom drvcu sve dok je ono dovoljno razgranato i doima se puno. 

Foto: Shutterstock

Iako je puno lakše raširiti grane onog umjetnog, tvrdi da je to moguće i sa živim. Samo prije toga na ruke stavite rukavice kako se ne bi ozlijedili, a s njegovim granama morate pažljivo da ne bi otpale sve iglice. 

Na razgranato i bogato drvce prvo se smještaju lampice, kazala je. 

Tom prilikom potrebno je uključiti lampice kako bi točno vidjeli gdje one dolaze te ih postavljati od početka stabljike grane do vrha jer ćete tako izbjeći vidljivost kabla. 

Foto: Shutterstock

Sljedeći korak postavljanje je božićne zvijezde na vrh drvca, smatra. 

"Iako ljudi misle da se vrh drvca dekorira zadnji, on bi se trebao dekorirati prvi jer je tada i sama dostupnost drvcu puno lakša", kazala je.

Vrh drvca dakako ne mora biti zvijezda nego možete odabrati i neki drugi, vama najdraži ukras. 

Kod postavljanja drugih ukrasa, prvo odaberite onaj teški koje ćete spremiti u sredinu drvca kako bi ga podržala snaga grane, a u dubinu drvca dodajte sjajne dekoracije koje će refektirati svjetlo.

Na taj način drvce će djelovati još trodimenzionalnije i zanimljivije. 

Potom slijedi i dodavanje kuglica za bor. Pritom je važno odabrati one u tri do maksimalno četiri boje

Nakon toga, one velike potrebno je dodati na donji dio bora, a kuglice srednje veličine rasporediti kroz sredinu i vrh bora. 

Sljedeći korak dodavanje je sjajnih dekoracija ili onih u bijeloj boji snijega

Foto: Shutterstock

"To mogu biti mašne, lažni ledeni kristali, umjetno cvijeće ili bilo što drugo", kazala je. 

Osim toga, uvijek možete na same grane drvca nanijeti bijeli sprej i na taj način zimsku idilu unijeti u svoj dom. 

Naposljetku, na red dolaze najposebnije dekoracije, a to su najčešće obiteljska nasljeđa ili dječji radovi i kao takvi bi trebali imati posebno mjesto. Takve će dekoracije svakako plijeniti pažnju, tvrdi.  

Foto: Shutterstock

Prazan prostor između grana popunite sitnim dekoracijama ili na sam vrh grane postavite kristale koji podsjećaju na led koji će odbijati svjetlost i bor činiti upečatljivijim. 

Na kraju, skrijte postolje bora dodavanjem dekorativnog pokrivača koji može biti od umjetnog krzna, jute ili drugog materijala koje će uspješno skriti podnožje.

Oko drva poslažite poklone i spremni ste dočekati Božić. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije