Make over dječje sobe

Uz dobru volju, organizaciju i malo mašte budžet ne mora biti presudna stavka

Shutterestock
04.07.2017.
u 11:35

Smatrate li da je vaše dijete dovoljno zrelo da se počne samo brinuti o svojim stvarima? Je li došlo vrijeme da samo posprema svoju sobu? Ako ste potvrdno odgovorili na ova pitanja, vrijeme je da ga naučite kako organizirati vrijeme i prostor

Možda je vaše dijete preraslo svoj prvi krevetić ili je jednom nogom zakoračilo u pubertet i želi iz svoje sobe izbaciti nježne oblačiće, Disneyjeve princeze i zavjese s uzorkom medvjedića. Što god vi mislili o tome, imajte na umu sljedeće – stručnjaci tvrde da smo puno sretniji i produktivniji ako je prostor u kojem boravimo odraz naše osobnosti.

Foto: Shutterstock

Stoga, prije nego što krenete u makeover „najvažnije prostorije“ u vašem domu, porazgovarajte s djetetom i doznajte kakvu sobu doista želi. Zapamtite – za vau učinak ne treba potrošiti puno, dovoljno je podsjetiti se nekoliko zlatnih savjeta stručnjaka za uređenje interijera. Ako na raspolaganju nemate izdašan budžet za preuređenje dječje sobe, a ipak je želite osvježiti, poigrajte se bojama. Stručnjaci podsjećaju da dobrim i zanimljivim kombinacijama boja možemo u dječjoj sobi postići učinak kakav želimo uz minimalne troškove. I to se ne odnosi samo na zidove!

Foto: Shutterstock

Novi tapecirung na uzglavlju kreveta, neobična kombinacija prekrivača i nekoliko efektnih jastučića, zavjese i lampioni u boji i na kraju – neobična tapeta na samo jednom zidu – sobe vaših djevojčica mogu pretvoriti u pravo malo žensko carstvo. Planirate li kupovati i novi namještaj, a krevet i radni stol još uvijek nije potrebno mijenjati, razmislite o dodatnim komadima za pohranu baš svega što vaše dijete neumorno skuplja i ljubomorno čuva. Prostor za odlaganje stvari uštedjet će vam vremena i živaca, a upotrijebite li maštu on može postati i ukras u sobi.

Foto: screenshot/facebook

Svojem malom nogometašu nabavite ili sami izradite kutiju za igračke u obliku nogometne lopte. Možete investirati i u praktičnu policu s košarama različitih boja koje dodatno možete ukrasiti maštovitim oznakama za odlaganje različitih predmeta. Dobra organizacija može učiniti da neuredna i zapuštena soba zablista potpuno novim sjajem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije