MADE IN CROATIA

Uspjeh domaćeg dizajna i Ivane Cvetković Lakoš

ivana cvetković lakoš stretch me
Foto: Privatni album
1/3
19.04.2015.
u 11:45

Hrvatska produkt dizajnerica osvojila je A' Design Award za dizajn inovativnog i originalnog klub stolića STRECH.ME

Domaća produkt dizajnerica Ivana Cvetković Lakoš osvojila je A' Design Award za dizajn klub stolića STRECH.ME u najpopularnijoj kategoriji namještaja, dekoracija i kućanstva.

Međunarodno natjecanje A' Design Award & Competition objavilo je ovih dana rezultate natječaja za najbolje dizajne u 2014 – 2015. Riječ je natjecanju na kojem se predstavljaju raznovrsni proizvodi, projekti i usluge sa svih krajeva svijeta i na kojem se predstavlja superioran dizajn, tehnologija i kreativnost. S vremenom je A' Design Award nagrada postala simbolom izvrsnosti u dizajnu i inovativnosti.

Foto: Robert Demo

Stoga je ovo priznanje našoj dizajnerici još vrednije. Klub stolić STRECH.ME je po prvi je inače predstavljen javnosti na izložbi PROCES u organizaciji Odjela za dizajn HGK, u siječnju 2015.
Dizajn odgovara na zahtjev za višenamjenskim komadom namještaja u svakom domu. Korisnici proizvoda potiču se na stvaranje različitih kombinacija koje određuju njegov trenutni oblik i funkciju.

U uvučenom stanju stolić štedi prostor dok je ekstenzija stolića moguća i sa lijeve i sa desne strane, bez metalnih elemenata ili pomoćnih mehanizama - od 80 cm do 150 cm. Oba izvlačna elementa mogu se u potpunosti ukloniti iz glavne konstrukcije i prenamjeniti tako da samostalno služe kao svestrani prostorni elementi: klupa, dodatan stolić, stalak za vazu/novine ili noćni ormarić.

Foto: Robert Demo

A' Design Award & Competition ističe i promovira stvaranje proizvoda i projekata koji nude dodatnu vrijednost, inovativnost, veću korisnost, novu funkcionalnost, vrhunsku estetiku, iznimnu učinkovitost, bolju održivost i izvanredne performanse. Prijave su pažljivo ocjenjene od strane međunarodnog žirija sastavljenog od uvaženih profesora, istaknutih članova medija, kreativnih dizajnera i iskusnih poduzetnika koji su posvetili veliku pažnju i pozornost na detalje, te pojedinačno glasala za svaku prijavu.

>>Upoznajte novi hrvatski dizajn: stolić Strech.me i ležaljku Helia

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije