LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Uskoro nas očekuje šesto izdanje Zagreb Design Weeka

14. ožujka 2019. u 13:52 0 komentara 115 prikaza

Nova budućnost / Changing the Game“ tematska je okosnica šestog Zagreb Design Weeka (ZGDW), središnjeg hrvatskog dizajnerskog festivala koji redovito broji više od 25.000 posjetitelja. Ove će se godine glavni program drugi put zaredom odvijati u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla u Zagrebu”, točnije Hali V, od 7. do 12. svibnja.

 | Autor :

Popratni će se sadržaj, poput Noći dizajna 10. svibnja, paralelno održavati diljem Zagreba na „ZGDW partner lokacijama“ gdje će partneri festivala za posjetitelje organizirati brojna događanja, od izložbi i instalacija, modnih revija, koktela i iznenađenja, a sve na temu dizajna.

 | Autor :

U sklopu festivala međunarodni će žiri dodijeliti „ZGDW nagradu“ na temu „Nova budućnost / Changing the Game“. Riječ je o jedinoj novčanoj nagradi za dizajn u Hrvatskoj čiji nagradni fond iznosi 20.000 kuna. Od tog će se iznosa 11.000 kuna dodijeliti prvonagrađenom radu, 6000 kuna drugonagrađenom, a 3000 kuna trećenagrađenom radu. Za sudjelovanje u natječaju autori se na internetskoj stranici festivala mogu prijaviti do 25. ožujka 2019., a tijekom festivala u Hali V na izložbi finalista „ZGDW nagrade“ moći će se razgledati radovi svih finalista i nagrađenih autora natječaja.

 | Autor :

Zagreb Design Week obilježit će i 100 godina Bauhausa, najutjecajnije škole za dizajn na svijetu koja je postavila temelje dizajna kakav danas poznajemo. Prigodna izložba će, između ostalog, predstaviti i troje hrvatskih studenata Bauhausa – kultnu dizajnericu tekstila Otti Berger, fotografkinju Ivanu Tomljenović Meller i arhitekta Gustava Bohutinskog. Izložbu i panel kojima će se predstaviti utjecaj Bauhausa na hrvatski dizajn ZGDW priprema u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 | Autor :

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.