biznis na otvorenom

Ured u parku? I to je moguće!

ured u parku
Foto: tateharmer.com
1/5
15.06.2015.
u 08:30

Londonski Tate Harmer arhitektonski studio osmislio je vanjski ured od 25m2 u kojem je moguće održavati poslovne sastanke i dogovore

Suradnja umjetnika Natalije Jeremijenko i Shuster+Moseleyja te inženjera Tima Lucasa s dizajneriima iz londonskog studija Tate Harmer rezultirala je nadasve neobičnom i originalnom tvorevinom.

Njihov zajednički projekt, nazvan TreeOffice nalazi se u londonskom Hoxton parku, a riječ je o mjestu zamišljenom kao privremeni radni prostor koji je naručilo vijeće gradske četvrti Hackney u kojoj se park nalazi. Ovakav objekt nije ekskulziva niti unikat nego se može iznajmiti za bilo koji javni prostor, s ciljem da se njime promovira zaštita okoliša. Dakle, svi projekti koji promoviraju ekologiju mogu se uz novčanu naknadu koristiti TreeOfficeom.

Foto: tateharmer.com

Maksimalno osam ljudi može raditi u ovakvom paviljonu od 25m2 koji je opremljen strujom i bežičnim internetom - dakle, može 'ugostiti' male sastanke i događaje. Organski oblik zgrade je dizajniran za radu u prirodnom ambijentu trga, a projekt je tako napravljen da nimalo ne šteti deblu stabla oko kojega je 'omotana' njegova plastično-metalna konstrukcija.

Podovi su napravljeni od obloga koje su komprimirana mješavina papira i drveta. Cilj projekta je stvoriti novi koncept 'ureda na otvorenom', približiti čovjeka prirodi i tijekom obavljanja poslovnih aktivnosti te iskoristiti zelene gradske površine na što bolji način.

Foto: tateharmer.com

>>Stubište koje je postalo dnevni boravak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije