Mala škola uređenja

Uređenje sobe za tinejdžere nije lak zadatak – najbolje je prepustiti im posao

Thinkstock
02.10.2017.
u 09:45

Tinejdžerska soba prije svega treba biti prilagođena radu i učenju. Radni stol neka bude na mjestu gdje je dostupnost dnevnog svjetla dovoljna za neometan rad

Uređenje sobe za vašeg tinejdžera ne mora biti težak zadatak iako vam se možda tako čini. Naprotiv, taj pothvat trebao bi biti pravi užitak, kako za vas, tako i za vaše dijete. Prije samog uređenja važno je odrediti smjernice po kojima ćete urediti prostoriju. Odredite ih prema želji djeteta, to jest prema njegovim interesima, hobiju ili sportu koji voli.

Foto: Thinkstock

Bila riječ o djevojčici ili dječaku, svako od njih jednako želi imati cool sobu na kojoj će mu pozavidjeti vršnjaci kada dođu u posjet. Ako vam se možda i čine pomalo lude ideje koje bi vaš tinejdžer želio realizirati prilikom uređenja sobe, nemojte ga ometati u tome. Najvažnije je to da se osjeća sretno, sigurno, inspirirano i ugodno u prostoru koji će biti odraz njegove osobnosti. To ne znači da ćete mu dopustiti da napravi kaos od svega (što bi se moglo dogoditi ako sve radi sam), nego mu pokušajte pomoći napraviti kompromis držeći se određenih pravila. Mladi vole živopisne prostore, stoga se slobodno poigrajte jakim kontrastima boja.

Foto: Thinkstock

Ključni komadi namještaja kao što su krevet, ormar i radni stol trebali bi činiti skladnu vizualnu cjelinu sa svim drugim elementima u prostoru, ali biti i multifunkcionalni. To znači da se soba može lako prilagoditi potrebama kad vaš tinejdžer želi napraviti party. Dobro će doći krevet s povišenom leđnom stranicom koji se u trenutku pretvara u sofu prekrijete li ga odgovarajućim prekrivačem i nabacate puno jastuka.

Foto: Promo

Radi uštede prostora, možete postaviti povišeni krevet ispod kojeg ćete smjestiti radni stol i policu s knjigama. Također, ispod visokog kreveta možete postaviti sofu na razvlačenje koja će dobro doći kad djetetu prijatelj ostane na spavanju. Osim toga, sofa će podignuti prostor i poslužit će djetetu za čitanje i opuštanje kad se želi povući od roditelja. Što je dojam neobičniji i dinamičniji, to je više cool. Efektan vizualni dojam postignite otvorenim policama na zidu na kojima možete izložiti uokvirene fotografije, knjige, dekoracije i slično. Ako je dijete glazbenik, njegov instrument također će podariti šarm cjelokupnom dojmu.

Možete unijeti čak i bicikl, ako to prostor i stil uređenja dopuštaju. Ambijentalna rasvjeta neizostavan je element u sobi tinejdžera. Efektno i mladalački će izgledati puno lampica u obliku kugli u raznim bojama, pa čak i diskokugla na sredini sobe.

Mogućnosti uređenja sobe za tinejdžera su neograničene. Na vama je da se dogovorite s djetetom što ono želi i da ga pustite da u velikoj mjeri samo odlučuje kako bi s veseljem boravilo u prostoru koji je sam stvarao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije