sasvim osobno

Upoznajte LULU Art - kreativni dvojac koji stvara cvjetne čarolije

Foto: LULU Art
1/8
05.05.2020.
u 07:00

Stilizirane cvjetne kreacije Matija izrađuje satima, a fotoaparatom ih dokumentira njezin suprug. Na društvenim mrežama oduševljavaju novim idejama

Cvjetne dekoracije, posebno u proljeće, mame uzdahe i divljenje, no niti ih svatko zna složiti niti je svatko dovoljno kreativan da od, primjerice, poljskog cvijeća složi atrakciju vrijednu divljenja. Međutim, kreativni tim koji stoji iza imena LULU Art, supružnici Hiršman, upravo su ti – čarobnjaci za dekoracije, a o tome kako sve nastaje porazgovarali smo sa ženskim dijelom ovog dua – Matijom Hiršman.

Foto: LULU Art

:: Za početak, kako ste se vi kao odgojiteljica, našli u poslu stiliziranja i aranžiranja?

Sve je započelo kad me je suprug prije nekoliko godina zaprosio. Povodom toga odlučili smo napraviti zabavu za prijatelje. Tada sam shvatila koliko uživam uređivati prostore i raditi s cvijećem na način koji do tada nisam radila. Osim toga, oduvijek volim prirodu i kreativno izražavanje stoga je ovo bio pravi spoj ljubavi i užitka. Po struci sam odgojiteljica i preko tjedna radim u vrtiću. Taj posao je lijep i pozitivan, ali izuzeto psihički i fizički naporan. Tako da mi je rad s cvijećem neka vrsta ispušnog ventila, moje vrijeme za opuštanje i mir.

Foto: LULU Art

:: Što vam je najzahtjevnije i čime se najviše bavite?

Mnogi misle kako je to lak posao, no svaki cvjećar zna da se iza sve te ljepote krije mnogo truda, upornosti i strpljenja. Najviše uređujem prostore za vjenčanja, a najzanimljivije mi je stvarati priče iz mašte, bajki i izmišljenih svjetova. Na taj način oživljavam trenutke o kojima sam maštala kao dijete. Kroz te priče ponekad prezentiram i tuđe proizvode.

Foto: LULU Art

:: Koje vam je omiljeno cvijeće i bilje? Što najčešće koristite? Otkud crpite ideje?

Volim stvarati što prirodnije aranžmane što dobivam koristeći puno zelenila i ostalih prirodnina. Omiljeno cvijeće su mi hortenzije i božuri, a od zelenila volim eukaliptus, paprat, lovor, maslinu. Ideje mi nekad dođu u snu, crpim ih iz bajki, iz razgovora s ljudima te na internetu. Uglavnom je to spoj svega navedenoga.

Foto: LULU Art

:: Koji je bio najzahtjevniji projekt s kojim ste se uhvatili u koštac?

Najzahtjevniji projekt do sada bilo je uređenje prostora za naše vjenčanje. Dok druge mladenke dan prije svadbe koriste za odmor i opuštanje, ja sam taj dan provela uređujući salu. Sutradan sam bila jako umorna, ali isto tako ispunjena, zahvalna i sretna jer sam uspjela ostvariti svoj san iz djetinjstva.

Foto: LULU Art

:: Što sve radite i kako vas se može angažirati?

Najvećim dijelom uređujem prostore za vjenčanja, manje evente te interijere kojima prezentiram tuđe proizvode na Instagramu i Facebooku.

:: Na Instagramu imate i super fotke, za to je zaslužan vaš suprug, može li se reći da ste prava mala manufaktura?

Moj suprug je veliki kreativac, po struci je grafički dizajner, stoga mi pomaže oko toga dijela kao i oko fotografije. Za sve fotografije koje imam zaslužan je upravo on, mi smo prava mala manufaktura. Međusobno se nadopunjujemo. On mi je velika podrška u mom poslu, ja sam njemu u njegovu. Dobar smo spoj kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije