mirisni dom

Nekoliko kapi esencijalnih ulja, citrusi ili cvjetni pot pourri stvaraju sjajnu atmosferu

mirisi
Foto: Thinkstock
1/3
21.05.2015.
u 11:46

Male platnene vrećice osušenog cvijeća, loptice vate i stare vrećice čaja nakapane esencijalnim uljem, citrusi, cimet i klinčići u domu stvaraju privlačnu mirisnu atmosferu

Dobru mirisnu atmosferu u domu možemo napraviti sami. Jedan od najjednostavnijih "recepata" je mirisna vrećica pripremljena od latica ruža i jasmina ili lavande.

Latice cvijeća stavite u malu platnenu vrećicu i strateški rasporedite u ladice, na police, u ormare...

Foto: pixabay

Ugodan miris širit će i kuglice vate nakapane s nekoliko kapi esencijalnog ulja po izboru. Mirisna bombica može biti limun ili naranča u čiju smo koru umetnuli klinčiće. Toplu ugodnu atmosferu mogu stvoriti i štapići cimenta i osušena kora citrusa. I stare vrećice čaja mogu pomoći ugodnoj mirisnoj atmosferi.

Foto: pixabay

Da bi se intenzitet mirisa pojačao na njih nakapajte nekoliko kapi esencijalnog ulja. Svi porozni materijali, poput drva, gline ili keramike odlična su podloga za omiljena eterična ulja. Ugodan miris može širiti i klasičan stari sapun - stavite ga na foliju i pomiješajte s laticama cvijeća.

>>Namirišite sve, od toaletnog papira do daske za rezanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije