LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Uložite u kvalitetan pod, kuhinju, ključne komade namještaja..., a uštedite na detaljima

Kvalitetna rasvjeta u domu od velikog je značaja i na njoj se također ne bi smjelo štedjeti
09. prosinca 2019. u 06:00 0 komentara 9975 prikaza
Foto: Thinkstock

Svjesni smo činjenice da je (pre)uređenje doma prilično velik pothvat za koji je potrebno izdvojiti podosta novca. No, važno je znati da se pri uređenju na nekim stvarima može znatno uštedjeti, dok se za druge (gledano dugoročno) isplati uložiti nešto više novca.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Prva, a možda i najvažnija stvar na kojoj ne biste smjeli štedjeti odabir je odgovarajuće podne obloge. Bez obzira na to je li riječ o keramičkim pločicama u kuhinji i kupaonici ili parketu u ostalim prostorijama doma, važno je imati na umu činjenicu da podna obloga mora zadovoljiti sve kriterije kvalitete.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

 

S obzirom na to da je ovo dugoročna investicija i da se podna obloga neće mijenjati možda i nekoliko desetljeća, moj je prijedlog da ne štedite na toj investiciji. Pripazite samo da dizajn i boja budu klasični, nenametljivi i prilagodljivi svim budućim stilovima uređenja.

Druga je važna investicija, dakako, kupnja namještaja. No, posebnu pozornost obratite kad kupujete garnituru za sjedenje. Bez obzira na to je li riječ o pojedinačnim elementima (trosjed, dvosjed i fotelja) ili o kutnoj garnituri, pri odabiru ušteda novca vam ne bi smjela biti prioritet. Budite oprezni pri kupnji i nemojte “pasti” samo na izgled sofe, nego ponajprije na trajnost, kvalitetu, udobnost i vrstu materijala. Sljedeća važna investicija na koju biste trebali biti izrazito fokusirani jest odabir madraca. Jeftin, neudoban madrac ujedno znači i cjelodnevni umor, neispavanost i bolove u leđima. Želite li izbjeći te posljedice, nipošto nemojte žaliti investirati u kvalitetan madrac.

Prije same kupnje dobro se informirajte o tome koji će model odgovarati vama osobno s obzirom na tvrdoću, odnosno mekoću madraca. Kvalitetna rasvjeta u domu od velikog je značaja i na njoj se također ne bi smjelo štedjeti. Pri investiranju u rasvjetu uzmite u obzir činjenicu da količina svjetlosti u prostoru izravno utječe na vaše zdravlje i raspoloženje, radni učinak, a u konačnici i na cjelokupan vizualni dojam u prostoru.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Dizajn i oblik rasvjetnih tijela stilski je pečat svakog lijepo uređenog interijera pa je dobro pri investiranju u rasvjetu imati na umu i ovu činjenicu. Želim spomenuti još jednu iznimno važnu investiciju na kojoj nikako ne biste smjeli štedjeti, a to su osnovni kućanski uređaji. Na tržištu se nudi mnoštvo raznih kućanskih aparata i ponekad je teško odlučiti se za onaj pravi. Neka vam vodilja bude energetski razred određenog aparata, funkcija koja bi trebala zadovoljiti vaše potrebe, ali i marka aparata s obzirom na jamstvo i mrežu ovlaštenih servisa.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.