LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Ove godine u trendu su zlatna, bež i tradicionalni motivi

Neka se u vašem domu nađu češeri, prirodne grane, orašasti plodovi, neutralni tonovi...
14. prosinca 2017. u 07:19 1 komentara 4373 prikaza
božićni ukrasi
Foto: Pinterest
Pogledajte galeriju 1/5

Iako tradicija nalaže postavljanje božićnog drvca na sam Badnjak, posljednjih godina ono u neke obiteljske domove stiže i nekoliko dana ranije, a ostali se dekori već sada vade iz kutija. Ako ste od onih kojima je ovo najdivnije doba godine i ne možete dočekati da raskošni blagdanski štih i dekor potpuno zavladaju interijerima, ne ustručavajte se već sada, dok još nije stiglo vrijeme za kićenje drvca, ukrasiti svoj dom u božićnom ruhu.

Dizajnerica interijera Livija Filipčić savjetuje da se ne treba ustručavati oko količine ukrasa te dodaje kako se njima može oplemeniti svaka prostorija doma, kako bi on zasjao raskošnim blagdanskim sjajem. 

– Postojeće jastuke na kauču zamijenite novim mekanim jastucima koji na sebi imaju motive zvjezdica, borića i sobova. U kompoziciju dodajte i pletenu mekanu dekicu! Na pomoćni stolić stavite lanternu sa svijećom i do nje novu ukrasnu zdjelu punu orašastih plodova! U nekom drugom kutku sastavite sami svoju kompoziciju s božićnim detaljima – savjetuje Livija. 

Kako je u dizajnu interijera sve više zastupljena prirodnost i jednostavnost, vraćanje tradiciji, prirodni materijali i neutralne boje, tako bi trebalo ukrasiti dom u blagdansko vrijeme.

– Neka budu zastupljeni tonovi bijele, bež i smeđe s pokojim detaljem u tradicionalnoj crvenoj, zlatnoj ili zelenoj. Lampice neka svijetle samo u jednoj boji, toploj bijeloj! Pri biranju ukrasa, odlučite se za drvene ili pletene, i neka odišu šarmom i simpatičnošću.

Nezaobilazni motivi su zvjezdice, borići i sobovi, a dekori neka budu svijeće i lanterne te jedna prirodna grana koju se lako može pronaći u parku ili šumi.

– Stavite je u vazu i ukrasite papirnatim zvjezdicama i borićima koje ćete sami izraditi, a za kraj je obogatite decentnim žaruljicama. Iskoristite što više materijala koje možete naći u prirodi, kao što su češeri, tanke grane drveća ili borova i pustite mašti na volju! U ovo doba najvažnije je biti kreativan i dobro se zabaviti s obitelji - ističe Livija.

Mlada dizajnerica savjetuje i kako ukrasiti božićno drvce ove godine, a trik je također u prirodnom izgledu.

– U trgovini pronađite drvene ukrase ili ih sami napravite od slame. Možete se poigrati bijelim ili smeđim kartonom. Objesite pokoji češer, a zatim obogatite bor žaruljicama koje isijavaju bijelo svjetlo. Želite li malo boje, objesite i pokoji crveni štapić slatkiša ili neki drugi ukras tradicionalne crvene, zlatne ili zelene boje! Neka cijela obitelj pridonese svojom kreativnošću, i garantirano ćete imati najljepši i najzanimljiviji bor dosad.

  • Deleted user:

    Mrtvo slovo na papiru. Molim dizajnericu neka demonstrira kako izraditi ukrase od slame, kartona i sve ostalo što je predložila. Dizajneri obično uzmu alat i materijale u ruke pa na posao, i da vidimo korak po koram kako da sammi ... prikaži još! izradimo ukrase koji su sad "u trendu".