Toplina dnevne sobe

Ukradite ideju: Kutak uz kamin kao u dvorcu

Ukradite ideju: Kutak uz kamin kao u dvorcu
Foto: Danijel Barković
1/6
01.12.2012.
u 09:00

Rješenja za kamine ima toliko da su vrlo poželjni i u minimalističkim stanovima

Kada se temperature spuste ispod nule, i najveći zaljubljenici boravka na otvorenom potraže zaklon uz toplinu vatre. Uz pomoć i savjete voditeljice trgovine “Mushroom” Monike Stojanove uredili smo kutak dnevne sobe, mjesto za odmaranje i opuštanje na kojem se poželite sklupčati te uživati uz dobru knjigu i fino piće. Sve više ljudi u svojim domovima gradi nova ili obnavlja starija ognjišta.

Popularnost kamina dizajnerima je ostavila prostor za kreiranje pa je tako tradicionalno ognjište iz kojeg se dimi, a zbog čađe vam dnevna soba nalikuje na pušnicu, odavno palo u zaborav.

Udoban duboki naslonjač svijetlih tonova pravi je izbor za odmaranje uz vatricu u toploj sobi.

Rješenja za kamine ima toliko da su vrlo poželjni i u minimalističkim stanovima, te u onima u kojima prevladavaju kamen, čelik i staklo. Monika je uz kamin na zidu obloženom kamenom odabrala nešto rustikalnije dekoracije.

Imate li kamin, drva možete čuvati i sušiti u modernističkoj metalnoj košari.

– Fotelja od finog rebrastog baršuna je mjesto koje mami da sjednete i opustite se. Boje koje sam odabrala su zagasite i tople te prate zimsku priču, doba adventa i Božića, topline i zajedništva. Zbog toga je dekica od mohera za poslijepodnevno drijemanje crvena, a iranski tepih, ručni rad od čiste svile, također u zemljastim tonovima – objašnjava nam.

Koliko traje zimski san? Pogled na sat u svakom trenutku, Emezzeta, cijena 99 kuna.

– Odabrala sam nešto skuplji, no vrlo kvalitetan namještaj koji neće nakon nekoliko sezona tražiti zamjenu.

Nemate li kamin, savjetujem vam da kupite veći svijećnjak koji će biti vrlo dekorativan izvor svjetlosti.

Samostojeći svijećnjak od kovanog željeza za pet svijeća može zamijeniti element vatre u domu.

Monika je na konzolu kamina postavila aranžman od crvenog svilenog cvijeća, no možete ga zamijeniti jednom ili dvjema božićnim zvijezdama. Svi su odabrani elementi u srebrnastoj mat-boji. Pripazite pri kombiniranju da ostanete u istom tonu te ne koketirajte sa zlatastim tonovima jer će dojam biti šarenilo, neorganiziranost i kič. Hladoća srebrnastog i toplina crvenih tonova dovoljni su.

Niste li ljubitelji tepiha i podnih obloga, možete samo jedan dio sobe pokriti tepihom toplih zemljastih tonova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije