Još niste stigli napraviti svoj adventski vijenčić? Ne brinite, nudimo vam prijedlog koji ćete moći realizirati još danas popodne, ukoliko nadohvat ruke imate zelene grančice bora, smreke ili čempresa. Svijeće možete nabaviti u obliženjem supermarketu, kao i ukrasne grančice imele ili bilo kojeg drugog cvijeća.
Za izradu ovakvog zelenog i nadasve prirodnog vijenca trebat će vam oko sat vremena. Cvjećarica Svjetlana Todorović savjetuje da vjenčić, kako bi se održao, preko noći iznesete vani - na balkon ili terasu. Tako će se rashladiti i hidratizirati.
- Tako će ostati i u punoj svojoj ljepoti, sjaju i svježini puna četiri tjedna, do Božića - dodaje Svjetlana Todorović. Krenimo dakle u izradu:
KORAK 1: Pripremite vijenčić, žicu, grančice prirodne imele, grančice umjetne božikovine, šibe (ima ih na tržnici i u veleprodaji), četiri svijeće, debelu žicu, češere, prutiće cimeta, grančice čempresa, pinusa i pačempresa.
KORAK 2: Vijenac oblažite grančicama, izmjenjujući vrste. Učvrstite ih žicom i pazite da grančice budu gusto poredane.
KORAK 3: Nakon što ste poredali zelene grančice, dodajte imelu i božikovinu. Pustite listiće sa grane imele da slobodno strše iz vijenca, tako će se stvoriti dojam spontanosti i lepršavosti. Stavite i češere na vijenac - zakačite im dno žicom te ih onda ostatkom žice pričvrstite za vijenac. Dodajte prutiće cimeta - pričvrstit ćete ih također žicom za vijenac.
KORAK 4: Pripremite svijeće za vijenac: jedan vrh debele žice zagrijte na plamenu te ga odmah utisnite do polovine u dno svijeće. Drugi vrh žice utisnite u vijenac.
I neka vaš dom zamiriše predivnim, osvježavajućim mirisima zelenih grančica i prutića cimeta. I neka bude obasjan svjetlošću prve zapaljene svijeće!