KREATIVNA NEDJELJA

U zadnji čas: izradite adventski vijenac koji će sve ostaviti bez daha

adventski vijenac
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
30.11.2014.
u 12:45

Ako još niste stigli napraviti svoj adventski vijenčić, još nije kasno da vaš dom popodne dočeka u punom sjaju prve nedjelje Adventa. Cvjećarica Svjetlana Todorović pomoći će vam u tome

Još niste stigli napraviti svoj adventski vijenčić? Ne brinite, nudimo vam prijedlog koji ćete moći realizirati još danas popodne, ukoliko nadohvat ruke imate zelene grančice bora, smreke ili čempresa. Svijeće možete nabaviti u obliženjem supermarketu, kao i ukrasne grančice imele ili bilo kojeg drugog cvijeća.

Za izradu ovakvog zelenog i nadasve prirodnog vijenca trebat će vam oko sat vremena. Cvjećarica Svjetlana Todorović savjetuje da vjenčić, kako bi se održao, preko noći iznesete vani - na balkon ili terasu. Tako će se rashladiti i hidratizirati.

- Tako će ostati i u punoj svojoj ljepoti, sjaju i svježini puna četiri tjedna, do Božića - dodaje Svjetlana Todorović. Krenimo dakle u izradu:

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

KORAK 1: Pripremite vijenčić, žicu, grančice prirodne imele, grančice umjetne božikovine, šibe (ima ih na tržnici i u veleprodaji), četiri svijeće, debelu žicu, češere, prutiće cimeta, grančice čempresa, pinusa i pačempresa.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

KORAK 2: Vijenac oblažite grančicama, izmjenjujući vrste. Učvrstite ih žicom i pazite da grančice budu gusto poredane.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

KORAK 3: Nakon što ste poredali zelene grančice, dodajte imelu i božikovinu. Pustite listiće sa grane imele da slobodno strše iz vijenca, tako će se stvoriti dojam spontanosti i lepršavosti. Stavite i češere na vijenac - zakačite im dno žicom te ih onda ostatkom žice pričvrstite za vijenac. Dodajte prutiće cimeta - pričvrstit ćete ih također žicom za vijenac.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

KORAK 4: Pripremite svijeće za vijenac: jedan vrh debele žice zagrijte na plamenu te ga odmah utisnite do polovine u dno svijeće. Drugi vrh žice utisnite u vijenac.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

I neka vaš dom zamiriše predivnim, osvježavajućim mirisima zelenih grančica i prutića cimeta. I neka bude obasjan svjetlošću prve zapaljene svijeće!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije