LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

U sedam koraka do savršene kupaonice

Nova Cera kolekcija nudi neograničene mogućnosti za sve ukuse i potrebe. Svi modeli kolekcije promišljeno su dizajnirani te oblikovani tako da isporuče neusporedivu izvedbu i performanse
10. ožujka 2020. u 07:00 0 komentara 3462 prikaza
Foto: Ideal Standard

Prošlo je 50 godina otkada su njemački inženjeri Ideal Standarda stvorili originalni keramički disk za miješanje vode. Ovaj izum doveo je do nastanka jednoručne slavine za vodu koju danas svi pomalo uzimamo zdravo za gotovo. No do dana današnjeg nitko u području inovativnih proizvoda za kupaonicu ovu elegantnu i preciznu tehnologiju Ideal Standarda nije uspio nadmašiti.

 | Autor : Ideal Standard Foto: Ideal Standard

Sjajna je vijest da je Ideal Standard predstavio svoju novu Cera kolekciju jednoručnih slavina za vodu u koju je ugrađen i revolucionarni keramički disk, prvi put proizveden 1969. godine. Taj je disk, valja istaknuti, u godinama nakon nastanka postao standardom u industriji proizvoda za kupaonicu. Besprijekorno dizajnirana Cera linija slavina spaja tehničko njemačko nasljeđe s tradicijom najboljeg europskog dizajna. A sve s ciljem da bi današnja suvremena obitelj mogla uživati u savršenoj funkcionalnosti, dugom vijeku uporabe i uštedama. Cera kolekcija donosi pet različitih linija slavina koje zajedno nude savršen izbor za veliki raspon različitih kupaonica i pojedinačnih ukusa njihovih vlasnika. Svi modeli imaju ugrađenu FirmaFlow® tehnologiju – najnoviju inačicu originalnog Ideal Standard keramičkog diska.

 | Autor : Ideal Standard Foto: Ideal Standard

FirmaFlow® tehnologija – skrivena 
genijalnost u Cera liniji proizvoda.

I dok vanjski dizajn Cera linije oduševljava zadivljene poglede, možda je još važnije ono što se događa unutra. U “duši” Cera kolekcije skrivena je FirmaFlow® keramička kartuša koja je prije svog konačnog izdanja prošla čak 45 izvedbenih testova (na pritisak, temperaturu, buku, izdržljivost) kako bi korisnici Ideal Standard slavina dobili najkvalitetniji proizvod iznimne trajnosti i pouzdanosti. I doista, testovi pokazuju da je Cera kolekcija stvorena za 500.000 ciklusa uporabe, što je gotovo dvostruko više od industrijskog standarda.

 | Autor : Ideal Standard Foto: Ideal Standard

Važno je napomenuti da Cera kolekcija sadrži cijeli niz održivih tehnologija. U prvom redu to je BlueStart® tehnologija koja potrošnju energije smanjuje za 50 posto. Sustav pušta toplu vodu samo onda kada je topla voda aktivno odabrana, a ne kao kod običnih slavina kod kojih se topla voda troši svaki put kada je ručica u srednjoj poziciji. Sličnu stvar, ali za protok vode, čini napredna Click® tehnologija. Da biste pustili snažniji mlaz vode, potrebno ga je aktivno izabrati tako što se ručica pomakne iza klik točke. To znači da se samo mlaz namijenjen pranju ruku uključuje “po defaultu”, a da pri tom zadržava svu jačinu i konzistenciju. Uz to, potrošnja vode ograničena je na pet litara u minuti uz pomoć inovativnog aeratora. A tu je i EasyFit® funkcionalnost koja vrijeme ugradnje smanjuje za čak 30% omogućujući instalaterima jednostavnu ugradnju po principu “ugradi i zaboravi”.

 | Autor : Ideal Standard Foto: Ideal Standard

Raspon Cera slavina – raznolik izbor dizajna za sve projekte i ukuse.

Nova Cera kolekcija nudi neograničene mogućnosti za sve ukuse i potrebe. Svi modeli kolekcije promišljeno su dizajnirani te oblikovani tako da isporuče neusporedivu izvedbu i performanse. Kolekcija uključuje raznolik izbor dizajna slavina za sve vrste projekata i ukusa krajnjih korisnika. Dva posve nova linijska modela, Cerafine O i Cerafine D proširuju standardnu Cera kolekciju. Oni se upotpunjuju otprije etabliranim linijama Ceraflex i Ceraline te redizajniranoj liniji Ceraplan III, već prihvaćenim proizvodima koji su omiljeni izbor tisuća instalatera u Europi. Glatki prijelazi površina kontrastirani s naglašenim rubovima pojedinih modela omogućavaju jednostavno čišćenje i održavanje svih slavina Cera kolekcije.

 | Autor : Ideal Standard Foto: Ideal Standard

Uz sve to modeli Cera kolekcije sadrže LightMove® funkcionalnost koja omogućava glatko funkcioniranje i preciznu kontrolu protoka vode i temperature te Smart Shine Finishing® premaz koji osigurava jednostavno čišćenje i održavanje. Osim odabira slavine, pri uređenju kupaonice vrlo je važno misliti i na odabir keramike, sitnog namještaja i, dakako, podnih i zidnih obloga. Kupaonica je prostorija koju, u prosjeku, mijenjamo svakih 15 godina stoga je ključno odabrati visokokvalitetne proizvode koji će biti dorasli svakodnevnoj upotrebi i kontaktu s vodom i vlagom. Imajte to svakako na umu pri opremanju kupaonice kako biste što dulje bili zadovoljni ovom, mnogima najdražom prostorijom u domu!

 

Savjeti za uređenje kupaonice

1. Promislite što i kako s rasvjetom

Glavno rasvjetno tijelo u većini kupaonica obična je plafonijera. Za promjenu, na njezino mjesto postavite neobičan (raskošni) luster koji će “podići” vizualni dojam kupaonice i znatno pridonijeti cjelokupnom ugođaju u prostoru.

 

2. police su uvijek dobar izbor

Ako vam prostor to dopušta, postavite odgovarajuću zidnu ili podnu policu. Zasigurno će vam koristiti složite li na nju ručnike te košare ili kutije u kojima držite sve potrebne sitnice. Polica s uredno složenim stvarima unijet će veliku promjenu u kupaonicu.

 

3. I najsitniji detalji su bitni

Iako vam se možda čini nevažnom, na konačni vizualni ugođaj vaše kupaonice utjecat će i odabir košare za prljavo rublje. Potrudite se i pronađite onu koja će se najbolje uklopiti u stil uređenja vaše kupaonice.

 

4. Važno je stvoriti dobru stilsku sliku

Važno je stilski povezati sve elemente s postojećim sanitarijama i keramičkim pločicama kako biste dobili skladnu cjelinu u prostoru. Nemojte žaliti stare plastične čaše u kojima držite četkice za zube, bacite ih i kupite staklene, keramičke ili metalne.

 

5. Biljke prostoru daju vedrinu

Biljka je u kupaonici uvijek dobrodošla. Odaberite onu vrstu koja je otporna na vlagu i toplinu, ili još jednostavnije, kupite umjetnu.

 

6. Bolje je potrošiti više

Odaberite kvalitetnu rasvjetu, a za gornji dio kupaonice odaberite skuplju i finiju keramiku ili mramor te se poigrajte uzorcima. Zamijenite klasični toalet visećom školjkom i odaberite kvalitetnije staklo za tuš.

 

7. super rješenje za male kupaonice

Ako imate kupaonicu manje kvadrature, izbacite kadu i dodajte u prostor modernu tuš-kabinu sa staklenim stijenama bez okvira jer ćete time uštedjeti puno prostora. To je možda skuplje rješenje od klasičnog zastora za tuš, no dulje će trajati, otvorit će vizualno prostor i dodati vrijednost vašem domu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.