LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

U preuređenom hotelu Kolovare glavnu riječ vodi hrvatski dizajn

Najveći gradski hotel ove će sezone dočekati goste u preuređenom izdanju. U njemu prevladava retro stil i domaći potpis u interijeru.
23. travnja 2017. u 06:30 1 komentara 518 prikaza
kolovare
Foto: Adam VIDAS

Zadarski gradski hotel Kolovare još će jedanput dočekati goste u novom ruhu. Otvoren je 1974. godine te je već doživio nekoliko obnova, a ove je godine interijer osvježen s domaćim potpisom. Za posljednju obnovu bio je zadužen Studio 92 iz Labina, specijaliziran za hotelski dizajn, a tad je obnovljen samo dio soba i apartmana. Međutim, u ovoj je obnovi preuređeno njih čak 36 te šest apartmana, ali i hotelsko predvorje.

kolovare | Autor : Adam VIDAS Foto: Adam VIDAS

U hotelu trenutačno prevladava retro stil, a njega je komentirala i turistička vodičkinja Sandra Babac, navodeći kako su se rasvjeta, novi namještaj te boja šanka i recepcije odlično uklopili u bakrorez, najljepši i najprepoznatljiviji dio hotela Kolovare. Prema pisanju zadarskog portala 057info, namještaj koji se nalazi u sobama i predvorju nosi hrvatski potpis, točnije Prostorijin, koja je popularnost i kvalitetu vlastitog dizajna još jednom potvrdila na Salone del Mobile u Milanu.

kolovare | Autor : Adam VIDAS Foto: Adam VIDAS

Domaći dizajn s ponosom je predstavio i Milan Miletić, direktor i vlasnik hotela, te je pokazao mogućnosti namještaja, dok je Leo Pavić, tehnički direktor hotela, podsjetio kako je hotel Kolovare među prvima uveo sustav “pametnih soba“, još davne 1998. godine.

kolovare | Autor : Adam VIDAS Foto: Adam VIDAS

Osim unutarnjeg preuređenja, planira se i prekrivanje terase umjetnom travom, a to će definitivno upotpuniti ugođaj.