slatki užitak

U Njivicama na otoku Krku traje Festival sladoleda - hit su craft sladoledi i okusi sa svježim čilijem

Nikola Zoko
10.07.2024.
u 11:21

Za potrebe ovog festivala svaki punkt nudi jedan okus ili proizvod po posebno kreiranim, festivalskim cijenama a sve se može kušati duž Ribarske obale i Lukobrana te vanjskih prostora Aminess Atea Camping resorta i lounge bara Veya u sklopu Veya hotela by Aminess

U Njivicama na otoku Krku do 14. srpnja traje Festival sladoleda koji ljubiteljima sladoleda već sedmu godinu zaredom, na prekrasnu šetnicu  s pogledom na more u fokus stavlja ovu popularnu slasticu. U Festivalu ove godine sudjeluje čak 18 izlagača, lokalni i gostujući sladoledari s posebno kreiranim okusima u kojima uživaju sve generacije. Za potrebe ovog festivala svaki punkt nudi jedan okus ili proizvod po posebno kreiranim, festivalskim cijenama a sve se može kušati duž Ribarske obale i Lukobrana te vanjskih prostora Aminess Atea Camping resorta i lounge bara Veya u sklopu Veya hotela by Aminess. U centru Njivica, koje su odjenule šareno ruho i u organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj gradom 'sakrile' različite dekoracije u obliku sladoleda. Tijekom trajanja ovog festivala na cijelom prostoru nalaze se posebno kreirani foto corneri, ali i prostor s pet gostujućh  izlagača koji u Njivicama pokazujući različite varijacije sladolednih okusa – od craft sladoleda, artizanskog gelata, kombinacije vafli i sladoleda pa do različitih, osvježavajućih okusa na štapićima. 

Foto: Nikola Zoko

Gelato majstori su se potrudili da se na prvom Hrvatskom festivalu sladoleda predstave na jedinstven način. Tako  100% prirodan i ručno rađen artizanski gelato potražite na aRoma Gelato Experience što je ujedno i prilika za kušanje sladoleda izrađenog od najkvalitetnijih namirnica! Jedan od rado viđenih brendova na ovom festivalu Pri suncu by Nina Šarić ove godine u fokus stavljaju craft sladoled posebnog okusa ali i osvježavajući sorbeto sladoled  bogatog osvježavajućeg okusa.

Foto: Nikola Zoko

Valle Losca sa svojom šarenom trokolicom, koja je već postala sinonim za kvalitetu i autentičnost, stiže s bogatom ponudom homemade sladoleda. Nudit će voćne okuse sladoleda koji se pripremaju isključivo sa svježim voćem, dok mliječni okusi u sebi sadrže mlijeko s hrvatskih pašnjaka, ali i domaće voće poput malina iz Gorskog kotara, mandarina s Neretve. Ema ice cream – kamiončić koji osim sladoleda prevozi i ljubav prema proizvodnji domaćeg sladoleda, u ponudi ima veganski i bezglutenski sladoled, a šarenilo okusa njezin kreator Andrej poslužuje u kornetima ili čašicama.

Foto: Nikola Zoko

Za one koji vole završiti dan s nečim finim i slatkim tu je Di Mare Desserts koji i ove godine u svojoj kućici fine palačinke i vafle oplemenjuju sladoledom, čokoladom ali i bombonima, šarenim mrvicama, bademima, kokosom, šumskim voćem i šlagom. Jedan od najvećih hotelijera u Njivicama Aminess hotels & camp Resorts tradicionalno se uključio u ova festival s čak šest svojih punktova na kojima će nuditi handmade ice cream Frozzie, a pripremili su i nešto posebno za sve ljubitelje kave - Affogato Morning Experience, uz zanimljiv glazbeni i animacijski program za male i velike goste. Zanimljivo je dodati da se na ovom festivalu spojio i sladoled s nogometom-7 Seas Restaurant & Bar by Matija Bogdan ugostit će Ice cream football corner u kojem vlada pravo nogometno ludilo. 'Nogometašima' i navijačima poslužuje se handmade sladoled Frozzy.

Foto: Nikola Zoko

Kao i svake godine tako i ove lokalni proizvođači bit će važna karika festivalskih aktivnosti, a široku paletu svojih sladoleda prezentirat će Bourbon, Stric, Vijon, Passage, Fontana, Fratelli a uz kultni restoran Rivica koji je ove godine proslavio 90 godina postojanja, u ice cream korneru svakako kušajte hit ljeta u Njivicama- sladoled od čokolade i čilija. On će, kao i svi ostali lokalni proizvođači cijelog ljeta nuditi hladno osvježenje brojnim turistima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije