LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

U nekoliko poteza od stare i dotrajale kuhinje možete napraviti posve novu

Kad je riječ o starim dotrajalim kuhinjama, čest problem mogu biti vrata na elementima koja ne stoje ravno ili vise. Ako ih ne možete popraviti, jednostavno ih skinite i od tog elementa napravite otvorenu policu
07. svibnja 2021. u 07:00 0 komentara 14500 prikaza
lesnina Novel kuhinja
Foto: Lesnina

Imate li staru dotrajalu kuhinju koja je zrela za promjenu, a možda još ne možete, iz financijskih ili nekih drugih razloga, kupiti novu? Možda ste podstanar i kuhinja je u vašem unajmljenom stanu oronula i neugledna? Ako je tako i ako još neko vrijeme morate izdržati s takvom kuhinjom, napravite male, ali efektne promjene koje će doprinijeti vizualnom izgledu kuhinje i cijelog prostora.

 | Autor :

Kad je riječ o starim dotrajalim kuhinjama, čest problem mogu biti vrata na elementima koja ne stoje ravno ili vise. Ako ih ne možete popraviti, jednostavno ih skinite i od tog elementa napravite otvorenu policu. Unutrašnjost oblijepite lijepim ukrasnim papirom i izložite šalice i drugo posuđe.

lesnina Welnova kuhinja | Autor : Lesnina Foto: Lesnina Lesnina Welnova kuhinja

Nerijetko se događa da ladice u staroj kuhinji zapinju i ne mogu se otvoriti, odnosno zatvoriti do kraja. Iako ste pročistili sadržaj unutar ladice, ne uspijevate riješiti problem? U tom slučaju najbolje će biti da alate koje svakodnevno koristite (kuhače, noževi i slično) postavite u lijepi novi držač koji će stajati na radnoj ploči i biti pri ruci, a u ladicu spremite sve ono što ne koristite tako često.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Neugledna i dotrajala radna ploha, osim što ne izgleda lijepo, nije preporučljiva ni iz higijenskih razloga jer se mrvice i drugi ostaci hrane zadržavaju u pukotinama te mogu biti izvor opasnih bakterija. Nije lako mijenjati cijelu radnu površinu, ali možete kupiti veliku drvenu dasku te jednim dijelom sakriti dotrajalu radnu plohu koju ste prethodno dobro očistili. Ostatak radne plohe prekrijte ukrasnim pladnjevima na kojima možete držati potrepštine kao što su začini, ulja i slično. Ako pak nemate dovoljno radne površine, taj problem možete riješiti na nekoliko načina.

 | Autor :

Najjednostavnije će biti da nabavite dasku za rezanje koju možete postaviti iznad sudopera ili jednog dijela štednjaka. Dobro rješenje može biti i stol na sklapanje koji se postavi na zid. Takav stol dobro će vam poslužiti za rad, ali i za obroke. Nerijetko su stare dotrajale kuhinje ujedno i male pa se pojavljuje i problem nedostatka prostora za odlaganje stvari. U tom slučaju slobodni zid u kuhinji iskoristite za postavljanje visokih polica. Ako nemate slobodan zid, mogu vam poslužiti trendovska kolica na više katova. Možda vam nedovoljno jaka rasvjeta u staroj kuhinji ometa rad i pomalo vas frustrira? Taj problem lako se da riješiti jednostavnim lampama sa štipaljkama koje možete postaviti na police ili rubove ormarića.

lesnina dieter knoll kuhinja | Autor : Lesnina Foto: Lesnina Lesnina Dieter Knoll kuhinja

U staroj kuhinji često se mogu vidjeti ružni detalji kao što su stari prekidači i utičnice, ali i ružna pozadina. Potrebna su vrlo mala financijska ulaganja za nove prekidače i samoljepljivu foliju kojom ćete prekriti ružnu pozadinu te tako doprinijeti vizualnom ugođaju u prostoru. Ako je i podna obloga u kuhinji neugledna i dotrajala, kupite komad linoleuma kojim ćete prekriti pod.

vrt Mala škola uređenja Za potpuni dojam vrtni namještaj uskladite s vanjskim izgledom kuće hit komadi 10 fantastičnih detalja za stvaranje ugodne atmosfere - u domu i na otvorenom Bijeg u prirodu Vodimo vas u drvenu kolibu u Hlevcima koja nakon adaptacije izgleda - sjajno!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.