LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

U luksuznom penthouseu čest je gost i Luka Modrić

Vodimo vas u najljepši obiteljski hotel u Hrvatskoj i slažemo se da je s pravom zaslužio tu titulu koju mu je dodijelio Holidaycheck
10. listopada 2018. u 08:30 1 komentara 4738 prikaza
Pogledajte galeriju 1/10

Nakon vikenda provedenog u preuređenom hotelu Falkensteiner Club Funimation, možemo potvrditi da se radi o luksuznom mjestu koje nudi brojne oblike zabave za cijelu obitelj, a odmor s djecom u njemu doista i znači odmor.

 | Autor :

Koncept all inclusive plus jedinstven je u Hrvatskoj i uključuje 24-satnu vrhunsku kulinarsku ponudu Alpe-Adria koja uključuje doručak, ručak i večeru uz bogat švedski stol, minibar uslugu s neograničenom konzumacijom bezalkoholnih pića, velik izbor alkoholnih pića i, mnogima najvažnije, mnogo zalogajčića cijeli dan u baru uz bazen, zdrave snackove u spa-zoni i all inclusive ponoćni snack. Prema riječima zaposlenika, tom su ponudom gosti posebno oduševljeni.

 | Autor :

Besplatan room servis od ponoći do šest ujutro, veliki izbor internacionalnih pića i namirnica...


Sve su to prednosti koje nas čine drukčijima od drugih. Također, u cijenu je uključen i jedan dio spa usluga, što gosti, vjerujem, ne mogu dobiti nigdje drugdje

 pojašnjava Marin Kirin generalni direktor Resorta Falkensteiner Borik, te dodaje da gosti hotela, koji su pretežno s njemačkoga govornog područja, ali i iz Slovenije, Italije i Hrvatske, to itekako znaju cijeniti, što dokazuje i podatak da im se impresivnih 35% turista baš svake godine vraća. Hotel je također proglašen najljepšim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj prema stranici Holidaycheck.

 | Autor :

Nakon temeljitog preuređenja 146 od 258 soba i apartmana, hotel je otvoren za goste početkom ljeta. Dizajneri su se poigrali zanimljivim detaljima koji taj hotel čine posebnim. Osvježena je i recepcija, predvorja hotela, restorani i barovi... U najluksuznijem penthouseu, doznajemo, često boravi i Luka Modrić. Svu snagu i šarm mora u hotelu savršeno preslikavaju bijela i kraljevski plava boja, pastelne nijanse prošarane zlatnim i tirkiznim detaljima...
Ideja u preuređenju hotela bilo je povezivanje tradicionalnog sa suvremenim, pa su se dizajneri odlučili poigrati geometrijom koja se nalazi na čipkama s otoka Paga i predivnim dalmatinskim narodnim nošnjama. Dekorativni okrugli i romboidni oblici izrađeni su digitalno, detaljnom preciznošću, a njihovi dijelovi su se umnožavali, zrcalili i okretali kako bi se stvorili novi originalni uzorci.

 | Autor :


Što se tiče materijala, glavni razlog za izbor bila je njihova izdržljivost. Iza tog projekta stoji dizajnerica Bea Mitterhofer i njezina tvrtka Beainteriors, koja je od 2017. dio Falkensteinerove obitelji i zadužena je za stvaralački smjer, u suradnji s Andreom Kolmann Josipović, Studijem Planar i Robertom Bratović i Ninom Bačun te Studijem O-a-z-a.
– Vodili smo dugu raspravu o osnovnoj boji, jer dalmatinski kostimi imaju izražene crvene i crne tonove. Opće je prihvaćeno da želimo reinterpretirati oba ta uzorka i obje boje kako bismo izgradili most između tradicije i krajolika koji okružuje hotel. Plava boja povezana je izravno s morem i zrači svježinom, poput morskog povjetarca – objasnila je dizajnerica Bea Mitterhofer.