‘La grma’

Zagrebačka tvornica perja postala je tvornica zabave

la grma za vjenčanja zabave grmoščica
Foto: lipstickweddings.com
1/22
13.09.2016.
u 11:38

Nekoliko minuta od zagrebačke Ilice, u park-šumi Grmoščica studio Bouarchitect kreirao je objekt za privatne zabave

Prateći nove trendove, ali i vođeni idejom da Zagreb treba nova, drugačija mjesta na kojima će se moći održavati privatne svečanosti i zabave, studio Bouarchitects prihvatio se zadatka stvaranja “La Grme”, jedinstvenog mjesta i još posebnije atmosfere.

No objekt je nastao i iz sasvim privatnih pobuda budući da vlasnica studija, arhitektica Barbara Šećković, u potrazi za lokacijom za svoje vjenčanje nije pronašla ništa što bi joj se svidjelo.

Foto: lipstickweddings.com

– Kad se već toliko mučim oko organizacije svoga vjenčanja, odlučili smo pomučiti se još malo i napraviti nešto veliko – duhovito komentira.

Lokacija bivše tvornice perja činila se idealnom, što zbog svoje povijesti, što zbog prekrasne lokacije u park-šumi Grmoščica te blizine grada. Kako se tvornica sastoji od šest baraka, studio je odlučio samo jednu staviti u funkciju. Zatečeno stanje zahtijevalo je adaptaciju, no nisu htjeli narušavati tvorničku estetiku.

Foto: lipstickweddings.com

– Preuređenje je zahtijevalo sve, ostala su samo četiri zida i stupovi originalne hale. Kako smo zadržali taj industrijski stil, čini se da u prostoru nije puno napravljeno, no sve što je tamo je novo, od podnih obloga i stropova do toaleta – objašnjava arhitektica.

Foto: lipstickweddings.com

Cilj je bio napraviti dvoranu koja bi klijentu nudila niz mogućnosti – da potpuno transformira i personalizira prostor prema svojim potrebama. Osim unutarnjeg prostora koji može funkcionirati kao klasična dvorana sa stolovima, ali za tulum za šankom te casual druženja u foteljama, La grma nudi i eksterijer s platoima koji se mogu pretvoriti u koktel-bar na otvorenom, mjesto za druženje uz roštilj, pozornicu za bend ili matični ured na otvorenom.

Foto: lipstickweddings.com

>>Bivša trgovina tekstila u Španskom postala sjajno uređen kafić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije