LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Tri dana živite kao kralj! Dvorac iz serije "Kruna" danas ide u najam

Cijena noćenja je 2700 kuna, a u ponudi je soba u kojoj može noćiti dvoje ljudi koji će na trenutak iskusiti tretman kraljevske obitelji
20. prosinca 2019. u 10:45 1 komentara 246 prikaza
Foto: Airbnb
Pogledajte galeriju 1/7

Belvoir Castle dvorac je u kojem je snimana serija The Crown, a koji je danas od 13 sati dostupan za najam. Točnije, King’s Suite, kraljev dvor kojeg su imali mogućnost vidjeti svi koji su gledali navedenu seriju, ali i dramu The Young Victoria, po prvi put ikada otvara svoja vrata posjetiteljima. 

 | Autor : Airbnb Foto: Airbnb

No, ponuda je ograničena, navodi Airbnb, ujedno i jedina platforma koja nudi najam ovog filmskog seta, te tvrdi kako su u ponudi tri datuma: 31.prosinac, 11. siječanj i 25. siječanj.

Najam je moguć za dvije osobe, a noćenje iznosi 300 funti, odnosno cca 2700 kuna.

Prvi gosti ovog dvorca neće samo imati privilegiju dočekati novu godinu u kraljevom ruhu, nego će ih po dolasku dočekati šalica popodnevnog čaja, a nakon toga bit će im servirana večera u State Dining Room. Nakon večere pozvani su na piće uThe Library, a ujutro prije check outa, bit će im serviran doručak. 

 | Autor : Airbnb Foto: Airbnb

Budući da se radi o povijesnog građevini koja datira iz 11. stoljeća, tijekom čitavog boravka bit ćete okruženi zaštitarima, a pristup određenim dijelovima dvorca bit će zabranjen.

Na isti način, planiran je i najam sobe. Naime, kada na platformi odaberete datum koje želite iznajmiti, morate uključiti i puno ime i prezime vašeg suputnika, a kako bi uopće imali mogućnost prijave, morate biti verificirani Airbnb korisnik te morate imati pozitivne ocjene, a u ponudi stoji i kako bi trebali pažljivo pročitati kućna pravila. 

 | Autor : Airbnb Foto: Airbnb

Belvoir Castle sve će prihode od najma donirati dječjoj bolnici Rainbows Hospice for Children and Young People.

Zanimljivo je i kako samo ime dvorca, Belvoir, u prijevodu sa francuskog znači "lijep pogled" i doista, pogled iz dvorca prostire se na preko 16 tisuća jutara zemlje. Sam dvorac, jedan je od najboljih prikaza arhitekture razdoblja regenstva u Engleskoj, King’s Suite, mjesto je koje je korišteno za vrijeme posjeta kraljevske obitelji.

Božić Najljepše posuđe i dekoracije za blagdanski stol kao iz bajke Girlanda Sjajne ideje za korištenje ukrasne trake prilikom dekoriranja drvca
  • lajh1985:

    Kakav sam to kralj ako nemogu pristupit u nekedjelove svoje kuce:)