U SKLADU S PRIRODOM

Trešnjino drvo i puhano staklo dali su predivan luster

luster
Foto: slow wood
1/6
28.11.2014.
u 16:00

Talijanski su dizajneri osmislili predivan luster koji će se uklopiti u svaki interijer koji se teži što više približiti prirodi kroz materijale

Slow wood ime je talijanskog start-upa koji se bazirao na rad s drvetom i održivost. U njihovoj je radionici nastala "Teca", luster/lampa koja na neki način slavi ručnu obradu drva i puhanja stakla. 

Radi se, konkretno, o trešnjinom drvetu kojeg su, za jednu lampu, po nekoliko sati obrađivali majstori s cijeloživotnim iskustvom. Zanimljivo i posebno je, kažu autori, kako svaki komad drveta nakon što je oblikovan, drugačije reagira dok se suši, deformira se, a čak i lomi. 

U prvotnoj ideji trebao je postojati samo drveni dio lustera, no dizajneri su shvatili da zanimljiv oblik drvenog difuzora nije dovoljan pa su ga doslovce zaokružili staklom. 

>>Divovi nad stolom: lampe velikih dimenzija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije