Uskoro

Treći festival Dizajn Distrikt Zagreb će pretvoriti u kreativno središte

30.05.2018.
u 08:30

U sklopu teme Lokalni putevi za festival je osmišljena opsežna autorska izložba „REBOOT: Backstage of Progress“ koju potpisuje Tatjana Bartaković, a predstavit će pozadinu nastanka, razvoja i prozvodnje ključnih proizvoda ili kolekcija odabranih dizajn-brendova regije

Treće izdanje festivala Dizajn Distrikt Zagreb okupit će od 14. do 17. lipnja odabrane projekte na temu Lokalni putevi u četvrti oko Martićeve ulice, od kojih će se neki po prvi puta predstaviti u Zagrebu i Hrvatskoj. U selekciji festivalskog sadržaja, Ira Payer, njegova kreativna direktorica, naglasak je stavila na kvalitetne i poticajne autorske projekte koji pružaju nova gledišta i scenarije razvoja.

U najvećoj mjeri do sada oživjet će prostor napuštene Stare vojne bolnice u Vlaškoj, zahvaljujući središnjem izložbenim, predavačkim i performativnim programom Lokalni putevi s čak 50-ak sudionika, koji je selektirao Dino Belamarić. Posjetitelji festivala imat će prilike vidjeti ispreplitanje videa i filma, grafike i stripa, fotografije, dizajna, arhitekture i urbanizma te različitih multidisciplinarnih istraživačkih projekata.

U sklopu teme Lokalni putevi za festival je osmišljena opsežna autorska izložba „REBOOT: Backstage of Progress“ koju potpisuje Tatjana Bartaković, a predstavit će pozadinu nastanka, razvoja i prozvodnje ključnih proizvoda ili kolekcija odabranih dizajn-brendova regije. Oni uz  pomoć dizajna stvaraju nove vrijednosti temeljene na lokalnim materijalima, individualnom znanju, tradicionalnim vještinama i inovaciji. Među njima su i neki koji će se premijerno predstaviti u Zagrebu: Rex-Kralj (SLO), Zanat (BiH), Mitja (SLO), Prostoria (HR), Element (HR), Artisan (BiH), Grupa Products (HR), Vau (HR), Nunc (Slavonika, HR) te Lidia Boševski (HR).

 

Ratkajev prolaz još jednom će oživjeti kao omiljeni „dnevni boravak“ festivala, a ugostit će novi DDZ Market s omiljenim lokalnim projektima. Od privremenih prostornih intervencija zasigurno će najviše pažnje privlačiti Baustella, zelena instalacija namijenjena druženju i odmoru. a bit će izgrađena od čeličnih građevinskih skela te prekrivena biljno-cvjetnim pokrovom. Osim volumenom dominantne Baustelle, isticat će se i privremena instalacija Space Invader, eksperimentalna kompozicija za sjedenje i dokolicu koja će afirmirati jedan urbani kutak dizajn distrikta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije