Novo

Top lokacija, top interijer i top klopa - sve to skriva se u Uspinjači

02.02.2020.
u 07:00

Interijer je vlasnik opremio detaljima koje je nabavio na zagrebačkom Hreliću

Ljubitelji tradicionalne domaće kuhinje, ali i turisti kojih je u Zagrebu svake godine sve više, teško su u samom središtu mogli naići na restoran koji je specijaliziran upravo za takvu hranu. Međutim, nedavno je u Tomićevoj ulici, tik uz jednu od gradskih atrakcija – uspinjaču, otvoren restoran koji se zove upravo tako – Uspinjača.

Vlasnik ovog restorana je Nikica Perić, čovjek s tridesetogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, koji je pri predstavljanju restorana naglasio da mu je imperativ predstaviti kvalitetnu domaću kuhinju. Iako su nedavno otvorili, u Uspinjači već imaju bestselere, odnosno, kako kaže vlasnik, “neka su se jela već isprofilirala, poput fuža s tartufima, janjećih kotleta i teletine.”

Međutim, osim domaće kuhinje, ovaj restoran ima još nekoliko posebnosti. Jedna od njih svakako je mesoreznica u kojoj se skrivaju najfiniji pršuti, kuleni i sirevi, a platu je moguće naručiti i za van. Druga posebnost svakako je prostor, koji je vlasnik uredio sam.

Sve, svaki detalj, a ima ih zaista mnogo, odabrao sam i postavio sam, a sve su to moji ulovi s Hrelića. Svaku slobodnu nedjelju provodim tamo – kaže Perić i dodaje: – I ne samo to, nekim odbačenim predmetima dao sam nov život i novu ulogu. Tako su, primjerice, stare “flajšmašine” pretvorene u zanimljive zidne lampe, dok su stare gradske pumpe poslužile kao postolja nekim stolovima u restoranu – ponosno objašnjava vlasnik. Međutim, unatoč sjajnom interijeru i odličnom meniju, cijene su jedan od faktora koji diktira uspjeh. Svjesni su toga i u Uspinjači pa se tako cijene glavnih jela kreću od 70 do 130 kuna, a u ponudi imaju i gablece za pedesetak kuna.

U ponudi smo željeli imati isključivo proizvode s hrvatskim potpisom. Kod nas ćete naći domaće kobasice, čvarke, kulen, špek, tri vrste pršuta i razne sireve. Isto je i s ponudom pića, nudimo samo domaća vina i domaća žestoka pića, poput rakije – apostrofira Perić. Sve domaće nareske, dodaje, na licu mjesta možete kupiti i u manjim količinama te ponijeti kući. Uz slana jela, svaki se dan ručno rade i tradicionalni deserti, poput pite od jabuka i višanja, rožate, a odnedavno na meniju imaju i tradicionalni zagrebački recept – šnenokle.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije