Krstarenje Dunavom

Moderno uređen, turistički brod velika je multimedijska dvorana

brod
Foto: Privatna arhiva
1/5
18.03.2015.
u 11:49

Vukovar je njegova matična luka, a preuređen je za turistička putovanja od Njemačke do Rumunjske. Uređivao ga je osječki arhitekt Bruno Rechner

Usidren na Dunavu, godišnje preveze oko 18.000 turista. U njegovu potpaljublju su dvije multimedijske dvorane u kojoj turisti upoznaju prirodne, kulturne i umjetničke znamenitosti Vukovara, Slavonije, Baranje i Hrvatske.

- Prostor je podijeljen u dvije dvorane, koje su organizirane tako da su uz bočne stranice broda pozicionirane informacijske zone od kojih svaka priča drukčiju turističku priču, dok su središnje
pozicije dvorana organizirane za centralni sadržaj s velikim video zidom - ističe Bruno Rechner, arhitekt koji je uređivao brod, pojašnjavajući kako turistički obilazak nakon info pulta počinje s prezentacijskom zonom “discover”, a nastavlja se na zonu “feel”.

Cjelokupni doživljaj upotpunjen je velikim video zidom sa inspirativnim video sadržajem. Slijedi prolazak kroz klizna ustakljena vrata do zone “taste” i “try”. U dvorani 2 moguće je u zoni “know" odmoriti i iz sjedeće perspektive doživjeti cijeli prostor ili pogledati video prezentaciju i doznati više informacija.

Nastavak obilaska je preko zone “enjoy” i “play”, te se ponovo vraćamo u dvoranu 1 gdje je smještena zona “meet” i završava sa “like” koja je zapravo lounge sjedenje kako bi se posjetitelji odmorili za daljnji nastavak obilaska i sabrali dojmovi upravo doživljenog.

Suvremenost prezentacija upotpunjena je interaktivnim touchscreenovima koji su integrirani u svakoj zoni i pružaju mogućnost svakom posjetitelju da odabirom informacija, sam slaže svoj doživljaj Hrvatske.

Foto: Privatna arhiva Rechner

>>Originalan loft: arhitekti usred prostora smjestili sobu u kutiji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije