Domaći dizajn

Tabushi tim - Lidija Mikluš i Igor Jeličić stvaraju prava remek-djela za dom

Davor Puklavec/PIXSELL
09.10.2017.
u 10:30

Iza dizajna ovih originalnih taburea i stolaca stoji kreativni duo Lidija Mikluš i Igor Jeličić koji nam otkrivaju kako su se našli u dizajnu, otkud crpe energiju i ideje, što ih zanima...

Domaći produkt-dizajn uvijek nas iznova oduševi, a neke od najljepših domaćih priča o dizajnu zapravo su ljubavi na prvu. Upravo to se i dogodilo pri susretu s Tabushijem – tabureom koji je ustvari barski stolac i koji interijeru daje karakter. Iza dizajna ovih originalnih taburea i stolaca stoji kreativni duo Lidija Mikluš i Igor Jeličić koji su otkrili kako su se našli u dizajnu, otkud crpe energiju i ideje, što ih zanima, kakvo je stanje na domaćem dizajnerskom nebu...


Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Što je za vas dizajn i kako ste se našli u njemu?

Dizajn je za nas sve što nas okružuje, i u poslu ga često vidimo kao rješenje nekog problema. Ono što se kaže formom pratiti funkciju proizvoda. To prepoznaje gotovo svako oko. Dobar dizajn uvijek ima odgovor na pitanje zašto, a da taj odgovor nije “zato što mi je lijepo”.

U kakvoj je poziciji hrvatski dizajn danas?

Što se tiče industrijskog dizajna i proizvodnje, struka uglavnom kaže da je situacija loša, međutim primjećujemo u zadnje vrijeme da se počeo poticati hrvatski dizajn i da neke velike tvrtke žele podržati mlade hrvatske dizajnere (ili barem one koji se tako osjećaju). Također postoje opcije da se prijavite za razne potpore, tako da se i s tim novcem može u nešto uložiti, nije puno, ali čovjeka veseli. Mi smo dobili potporu za inovaciju za Tabushi, a tim sredstvima predstavili smo se na sajmu Tendence u Frankfurtu, u lipnju 2017. Uz to radimo i dodatne poslove, primjerice grafičkog dizajna.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Koji su vaši radovi na koje ste najponosniji?

Najponosniji smo na liniju Tabushi proizvoda inspiriranih sushijem. Krenuli smo s linijom taburea, postupno smo je proširivali da bismo došli do ideje da tabure pretvorimo i u barski stolac. Super smo zadovoljni reakcijom naših vjernih kupaca, zbog kojih smo, uostalom, i proširili liniju. Jako smo sretni što kupci prepoznaju sve naše napore da unaprijedimo proizvode.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Koje materijale koristite u izradi Tabushija?

Svi materijali koje odabiremo su visoke kvalitete, ispitana je izdržljivost – otpornost na habanje i razvlačenje. To su tzv. ekokoža te brojni prirodni materijali, ovisno o proizvodu. Za Tabushi mini koristili smo dječje materijale koji su atestirani za uporabu u dječjim vrtićima. Koristimo također i drvo (hrast i jela) u konstrukciji taburea. Želja nam je istražiti nove materijale na tržištu jer se njima može postići drukčiji ugođaj na istoj formi. Uglavnom, stalno nešto “kemijamo” i uvijek isprobavamo sve svoje proizvode prije nego ih pustimo na tržište. Naime, jako nam je bitno da su kupci sto posto zadovoljni proizvodom jer, uostalom, to nam je najbolja reklama i potvrda da radimo dobro i kvalitetno, što je sjajan poticaj za daljnji rad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije