Zanimljiva ideja

Sviđa li vam se ovaj sat koji pokazuje vrijeme na neobičan način?

neobičan sat
Foto: Promo fotografije
1/4
23.10.2014.
u 10:30

Osim što ima svoju uobičajenu funkciju, Eclipso je i zanimljiva dekoracija u interijeru

Dizajner Rachel Suming kreirao je sat od ugraviranih aluminijskih ploča koje se preklapaju svaka tri sata da bi se otkrilo vrijeme. Eclipso ima tri motorizirana aluminijska dijela koji se rotiraju samostalno, stvarajući različite oblike tijekom dana.

Sat pokazuje vrijeme na tri načina.Vanjski oblik daje indikaciju o dobu dana, bakrorezne linije konvergiraju u obliku brojeva – tri, šest, devet i 12.

Foto: Promo fotografije

Konačno, suptilna strelica, uzorak graviranih točaka, pokazuje koliko je zapravo sati. Izrađen je od tri komada 1,5-milimetarskog aluminija, premazanog mat bijelom bojom. Aluminij je obrađen s pomoću stare Guillochage tehnike koja se tradicionalno koristi za ukrašavanje nakita.

>>Zidni satovi svoju su boju dobili – u solariju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije