Inspirirano prirodom

Stolne lampe koje nećete moći prevrnuti

lampa
Foto: Promo fotografije
1/3
17.02.2014.
u 15:06

Lampe u obliku gljiva na dizajnerskoj sceni postoje već 12 godina!

Predstavljene tijekom Maison & Object sajma u Parizu ove godine, Mushroom lamp rezultat je suradnje australskog dizajnera Nicka Rennija i francuskog proizvođača Ligne Roset.

Iako je prvi put predstavljena 2002. godine na izložbi tijekom milanskog sajma namještaja, ova lampa dobila je novo lice.

Foto: Promo fotografije

Nakon što je gurnete, ona se brzo vrati "u život" te lagano ljulja dok ne dostigne svoju uspravnu poziciju.

Foto: Promo fotografije

"Ponekad nam se čini da ništa nije izvanzemaljskije od gljiva - njihove glatke kapice koje štite nježne spore. Čupamo ih iz zemlje zajedno s mesnatim stapkama, a onako bijele izgledaju kao da su u bestežinskom stanju. Većina njih ostaje u komadu, otporna na naše branje. Jedna velika je pala i ljulja se, sve dok ne stane mirna, potpuno uspravna, kao da se ništa nije dogodilo", napisao je Nick Lord o inspiraciji za ovo rasvjetno tijelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije