LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Stolići s kojih časopisi i nered nestaju jednim pokretom ruke

Funkcionalni drveni stolići Mag Rack hrvatsko austrijskog arhitekte Nikole Popovića osvajaju svojom inovativnošću stručnjake iz svijeta dizajna
05. studenoga 2014. u 14:15 0 komentara 822 prikaza
mag rack stolić
Foto: Privatni album

Drveni stolić nazvan Mag Rack pravi je svjetski putnik i na kojem god sajmu ili izložbi se pojavi, izaziva nemali interes kako struke tako i javnosti. Nakon što je predstavljen na izložbu u bečkom Stilwerku, poznatom lancu šoping centara, sudjelovao je u natječaju za dizajn uporabnih predmeta Novum Buche gdje je dobio visoke ocjene i uvršten u kategoriju najinovativnijih na tržištu.

Uslijedili su Tjedan dizajna u Moskvi, Designblok i Dutch Design Week koji su Mag Rack definitivno uvrstili na kartu svjetskog dizajna.

Osim zbog funkcionalnosti i dizajna, stolić je dobio toliku pažnju i priznanja zbog svoje inovativnosti. Naime, hrvatsko-austrijski arhitekt Nikola Popović, inače učenik Borisa Podrecce, osmislio je stolić koji rješava u tren kaos nastao od nakupljenih novina, olovki, mobitela, dokumenata, papirića, ambalaže.

mag rack stolić | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Zbog toga neki kritičari Mag Rach duhovito opisuju kao 'stolić za gašenje požara' i 'onaj koji spašava u sekundi'. Naročito je praktičan kada dolaze nenajavljeni gosti jer se površina stola pretvara i idealnu površinu za odlaganje vinskih čaša, grickalica i svijeća.

mag rack stolić | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Jednako brzo stolići se mogu pretvoriti i u poligon za dječje sitne igračke i slagalice, nakon čega im se još brže može vratitii prvobitna namjena. Kako je moguće u jednom potezu ukloniti nered na stolu? Mag Rack, izrađen od drva sa dvije osnovne obloge, akrilom i linoleumom, ima utore na bočnim dijelovima koji su tako dizajnirani da knjige i časopisi pri klizanju u utorima lako nalaze mjesto, ne savijajući se. Stolić je izrađuje u nekoliko boja i još je u fazi protutipa - pred njim je tek serijska proizvodnja i mogućnost naručivanja

mag rack stolić | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

>>Inspiracija je svuda: stolić za kavu u obliku zrna kave

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.