slave 125 godina

Dvije legende Francuske slave 125 godina - Eiffelov toranj i stolac Bistro

eiffelov toranj
Foto: www.fermob.com
1/3
31.03.2015.
u 14:20

Mitski i bezvremenski, sklopivi stolac Bistro zavodi već više od jednog stoljeća. Osvojio je i cijeli svijet. O Eiffelovom tornju zna se sve

Dvije francuske kultne legende slave svoj 125. rođendan - svjetska atrakcija Eiffelov toranj i za Francuze kultni stolac Bistro. Prvi original stolca napravljen je 1889. godine i odmah je osvojio vlasnike kafića jer je čvrst, lagan, brz i jednostavan za postavljanje i zvijezda je vanjskih terasa.

Davne 1889. njegov tvorac Fermob registrirao je patent za kolekciju sklopivog namještaja od lakiranog čelika. Prvi iz kolekcije bio je upravo stolac je Bistro! Kolekcija se neprekidno proizvodi do danas i jednako je popularna jer je jednostavna i vesela, nije izgubljen šarm i autentičnost. Zbirka Bistro je idealna za postavljanje u blagovaonicama, na terasama, balkonima, verandama i unutra i vani... Dostupna je u širokom rasponu boja. Kompaktna, idealna za male prostore.

Eiffelov toranj je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, a Bistro simbol znanja i komad podebljan dizajnom nastao daleko ispred svog vremena. Za rođendan napravljena je iznimna instalacija - Eiffelov toranj od 324 crvenih stolaca Bistro, ima 5184 3888 zakovicama i točaka zavarivanja. Instalacija je postavljena na Jardin du Champ-de-Mars do sredine srpnja.

Foto: www.fermob.com

>> Nastali su prije sto godina, a još su tu...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije