LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Stol na kojem se može kuhati, učiti i objedovati

Za mladog dizajnera spremanje hrane društveni je događaj pa je osmislio stol s više funkcija
13. kolovoza 2014. u 14:00 0 komentara 1229 prikaza
stol za kuhanje
Foto: Promo fotografija
Pogledajte galeriju 1/5

Mladi dizajner Moritz Putzier osmislio je drveni stol s plamenicima kako bi se spremanje hrane događalo na jednom mjestu, a kuhanje postalo društveni događaj. 

Njegov Cooking Table, dizajnerova je reakcija na sve "šminkerske alate" i elektronička pomagala koje obično koristimo pri spravljanju hrane.

– Tradicionalne vrijednosti na taj sam način transformirao u sadašnje doba – kaže Moritz, dodajući kako je njegov projekt doveo u pitanje nametnuta stroga pravila u kuhinji i ponudio ležerniji način kuhanja i objedovanja.

Stol ima fleksibilnu površinu koja se može koristiti za kuhanje, objedovanje, učenje i druženje...

Cooking Table napravljen je od hrastovine, a ploča stola podignuta je na razinu uobičajenih radnih površina u kuhinji. Ravna površina pritiskom na mehanizam razdvaja se i plamenici se podižu. Ispod njih smješteni su spremnici s plinom.

Moritz je predvidio ugradnju većeg broja plamenika prema želji i potrebama korisnika. Okrugla keramička posuda zadržava toplinu, a metalna rešetka osigurava stabilnost posude.

Keramičke posude, kad se ne koriste, pokrivene su drvenim poklopcima koji ujedno služe kao daske za rezanje. Stol ima i svoje kukice na koje se mogu objesiti kuhinjski pribor i posuđe.

Projekt je dio njegova diplomskog rada koji zagovara koncept "povratak u budućnost", a bit će predstavljen u Biennale Interieur u Kortrijku u Belgiji, od 17. do 26. listopada.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.