Kreativan interijer

Stilsko dotjerivanje ‘uči-igraonice’: jarke boje, veseli uzorci i poticajni slogani

igraonica Mirna Sišul
Foto: Mirna Sišul
1/23
11.04.2016.
u 09:00

U Rijeci, u prostoru bivšeg stana od 150 m2 smjestila se igraonica i edukativna radionica za djecu 'Škatula Batula' čije stilsko dotjerivanje potpisuje slikarica Mirna Sišul

Onima bolje upućenima u domaću dizajnersku scenu angažman Mirne Sišul za uređenje igraonice čini se posve logičnim i vjerojatno najboljim mogućim odabirom. I to ne zato što je i sama majka te se igraonica nalazi u njezinu susjedstvu u Rijeci, nego, naravno, zbog stila njezina umjetničkog rukopisa koji se sa slikarstva proširio na uređenje interijera.

Primarno slikarica, Mirna Sišul, iza koje su 34 održane samostalne izložbe, sve se češće prihvaća uređenja stanova, kuća, apartmana... Među projektima su i jedna taverna i jahta! No, Mirnin je rad specifičan jer ne uređuje kompletan interijer, nego samo njegove dijelove, bojenje zidova ili komada namještaja – kreveta, komoda, ormara, kuhinja... Njezin posljednji zadatak bio je kreativno “dotjerivanje” spomenute igraonice “Škatule Batule”, a trenutačno radi na projektu iste namjene na Krku.

Foto: Mirna Sišul

– Slikarstvo i uređenje interijera usko su povezani. Za slikarstvo živim, no projekti uređenja predstavljaju mi dodatan izazov. Vjerujem da je to odraz unutarnjeg poriva za proširivanjem granica za oblikovanjem svijeta prema svojim zamislima i emocijama, proširujući granice umjetnosti s platna na prostor – objašnjava.

Foto: Mirna Sišul

I doista – jarke boje, naglašeni uzorci i veseli i zanimljivi slogani prisutni na njezinim platnima preselili su se u interijere koje uređuje. Sve to vidljivo je i u igraonici u Rijeci, koju vlasnici zovu, s obzirom na to da održava i edukativne radionice, uči-igraonica.

Foto: Mirna Sišul

– Osnovna nit vodilja ove uči-igraonice tematski su rođendani i radionice pa je shodno tome zadatak bio napraviti veseli, razigrani prostor, ali bez potrebe za skakalačkim spravama, toboganima... Baš zbog toga mogla sam staviti akcent na svaki pojedinačni predmet, komad namještaja, zidove – kaže dizajnerica.

Tako je prostor ispunjen komadima starog redizajniranog namještaja, oslikanih zidova s motivima dječjih igračaka i ispisanim stihovima dječjih pisaca te art printova Mirninih slika koji zbog njezina jedinstvenog stila čine zaokruženu cjelinu.

Foto: Mirna Sišul

>>Život u potkrovlju - svaki je kutak osmišljen i iskorišten

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije