DOMAĆI DIZAJN

Stari kotači, dijelovi strojeva i žice postaju unikatni proizvodi

metal art kanija i goran cvitković
Foto: Privatni album
1/11
22.08.2016.
u 10:35

Bračni par Kanija i Goran Cvitković u svojoj maloj radionici u Solinu izrađuju originalne rasvjetna tijela i ukrase od metala

Metal nije jednostavno oblikovati, ali ne zato što bi zahtijevao neku veliku fizičku snagu pri obradi i oblikovanju. Da biste stvarali bilo što od ovog čvrstog i dugotrajnog materijala, morate osim mašte ipak imati znanje i vještinu, naročito kada se stvaraju sitni detalji.

A detalji su upravo ono što čini posebnim radove mladog bračnog para Gorana i Kanije Cvitković, iz čije kućne radionice u Solinu izlaze neobične kreacije od metala. Priča je, otkriva nam Kanija, po struci biologinja i ekologinja mora, započela prije 11 godina kada je sa suprugom počela opremati dom. Nakon namještaja, došao je red i na detalje.

Foto: Robert Demo

Ljubitelji industrijskog stila

– Goran i ja volimo tzv. industrial chic i rustikalne predmete koje je teško naći na tržištu, a kako je on vrlo sposoban u radu s rukama, tako je odlučio neke naše zajedničke ideje provesti u djelo i napraviti sam – prisjeća se Kanija. Od starih stvari koje su pronašli na splitskom pazaru i među odbačenim stvarima Goran, inače automehaničar i instalater grijanja i klimatizacije, počeo je stvarati unikatne lustere i lampe, koje i danas krase njihov dom.

Uskoro su počele stizati i sve brojnije narudžbe od onih kojima su zapeli za oko i svidjeli se detalji u njihovu domu.

– Proizvodimo rasvjetna tijela našeg dizajna ili “custom made” – ovisno što klijenti žele. Ponekad mogu i sami donijeti neki stari predmet, recimo neko staro sjenilo iz konobe, pa ga mi prenamijenimo i kreiramo nešto posve novo i zanimljivo – objašnjava Kanija, koja nakon posla u turističkoj agenciji pomaže suprugu u narudžbama. Osim što crta nacrte i fotografira njihove radove, piše i objave, održava web stranicu te traži partnere za suradnju. Suprug bez nje ne bi bio tako motiviran za unikatne metalne kreacije niti bi one tako izgledale.

Foto: Robert Demo

Metalni cvjetovi najveći hit

Njihov brend Cvitković Metal Art postaje sve prepoznatljiviji i poznatiji zahvaljujući i novim proizvodima u kolekciji. Najnoviji su cvjetovi u metalu na kamenim ili drvenim postoljima te u zidnoj varijanti.

Za sada su svi njihovi proizvodi samo hobi, ali s obzirom na reakcije okoline i entuzijazam koji njeguju prema oblikovanju metala, prerasta u nešto puno više od toga. Cvitkovići se nadaju da će im to uskoro postati i glavni izvor zarade.

Foto: Robert Demo

>>General Lounge: hit mjesto u Poreču nadahnuto barovima Miamija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije