NAGRAĐENI RAD

Moć recikliranja: kako je bubanj stare perilice postao tabure

ana gaće tadić tabure
Foto: Privatni album
19.10.2015.
u 10:18

Predstavljamo rad naše suradnice Ane Gaće Tadić koji je ocijenjen najboljim u sklopu ORaH-ove kampanje 'Stari stolac - nova fotelja'

Naša suradnica Ana Gaće Tadić iz Baške Vode, koja na stranicama priloga Dom i vrt predlaže čitateljima kako korak po korak sami mogu izraditi dekoracije i praktične zanimljive predmete za dom, dobila je vrijedno priznanje.

U sklopu ORaH-ove kampanje “Stari stolac – nova fotelja” u suradnji s tvrtkom Marnic njezin je rad proglašen najboljim. Ona je, prema njihovu mišljenju, svojim projektom taburea nastalog od bubnja stare perilice za rublje dala najzanimljivije i najoriginalnije rješenje na zadanu temu recikliranja, odnosno koncepta cirkularne ekonomije.

Foto: Robert Demo
Ana Gaće Tadić stari je bubanj dobila od svoga prijatelja koji ima dućan bijele tehnike

– Prijatelji i okolina često mi u šali znaju reći da već jednom prestanem skupljati smeće oko sebe, no sada i oni vide da se moj hobi isplatio. Sreća pa ih nisam slušala, nego slijedila svoje želje i intuiciju – govori pobjednica, sretna što je njezina prva prijava na neki natječaj rezultirala i nagradom.

Foto: Robert Demo
Tabure ima dodatnu uporabnu ulogu: kad se odvoji gornji dio tj. poklopac, unutrašnjost postaje prostor za skladištenje

– U pozitivnom sam šoku jer to nisam očekivala. I sretna sam jer je to potvrda da se ovo što radim sviđa drugima – priznaje Ana Gaće Tadić dodajući kako joj je nagrada poticaj da nastavi dalje. Kako je nagrada autorski ugovor s tvrtkom Marnic za dizajniranje predmeta za komercijalnu proizvodnju, možemo u dogledno vrijeme očekivati Anin tabure na našem, ali i stranom tržištu.

>>Sami spletite viseću košaru za teglu s cvijećem tehnikom makramea

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije