ISKORISTITE VIKEND

Obračunajte se konačno s kaosom u vašem ormaru

ormar
Foto: Thinkstock
1/8
26.08.2016.
u 14:00

Uredno posložena odjeća san je svakoga od nas. No, nered se vrati u ormar i prije nego ste ga pošteno zatvorili? Oktrijte zašto se to događa

Održavanje reda i preglednosti u ormaru čini nam se kao nemoguća misija. Iako smo ga temeljito 'pročešljali' prošlu subotu, već za nekoliko dana ne znamo gdje se što nalazi i zašto su košulje i veste nabacane jede preko drugih. Nakon toga često pomislimo kako je problem ormara i reda u njemu priča kojoj se ne može stati u kraj. A ono što nam nikako nije jasno - otkuda uopće nastaje sav taj nered, koji se vraća poput bumeranga.

Iako nam se tako ponekad čini, kaos u ormaru ne nastaje sam od sebe. Očito, dakle, nešto radimo krivo. Osim što u ormaru zadržavamo odjeću koju godinama ne nosimo i što ju nakon nošenja ne vratimo na svoje mjesto, postoji još nekoliko situacija zbog kojih se događa nered. Savjetnica i organizatorica Kristina Brkić otkriva koje su to situacije.

Foto: pixabay

OGRANIČEN PROSTOR
Ljudi obično ne znaju kako maksimalno iskoristiti prostor u ormarima. Ubacuju stvari bez ikakvog reda, neekonomično troše prostor i mnogi dijelovi ormara ostaju neiskorišteni.

SLOŽEN I ZBUNJUJUĆ SUSTAV ODLAGANJA STVARI
Druga česta pogreška je u tome da se svakom ormaru ne odredi njegova jasno definirana funkcija pa su „svi ormari za sve“. To često izaziva onaj užasan osjećaj „Znam da sam to odložio na pravo mjesto, siguran da se neće zagubiti - ali gdje?

NEODGOVARAJUĆI PROSTOR
Dodatni problem je uglavnom nepraktičan dizajn unutrašnjosti ormara i to obavezno morate imati na umu kad procjenjujete što je to što ne funkcionira.

>>Sezonska izmjena garderobe: kamo s ljetnom odjećom?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije