Hit mjesto

Spoj visoke gastronomije i zanimljivog dizajna interijera privlači goste u Split

Domagoj Blažević, Maja Pečanić
08.05.2017.
u 08:00

U sklopu hotela Le Meridien LAV otvoren je talijanski restoran Conlemani koji pažnju plijeni neobično uređenim prostorom koji potpisuje londonski Nous Design

Pametno uređeni interijeri, u kojima se pazi da uređenje prati filozofiju kuhinje, koji su nenametljivi kako ne bi zasjenili hranu, a opet dovoljno zanimljivi da privlače poglede, posljednjih su godina preuzeli primat na domaćoj gastro sceni.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić

Upravo tu filozofiju slijedi i novootvoreni restoran Conlemani hotela Le Meridien LAV u Splitu.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić

Ovaj restoran ima velike ambicije, kako u gastronomskom smislu tako i u onom vezanom uz interijer. naime, cijeli restoran zamišljen je kao autohtona talijanska kuhinja pa će svaki gost, uz odličnu hranu doživjeti i istinsku talijansku strast, koja je sastavni dio talijanske svakodnevice.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić

Sve je kao u Italiji

Restoran Conlemani razvijen je kao inovativni gastronomski koncept, ali i kao vrhunska suradnja hotela Le Meridien LAV s arhitektonskim studijem Nous Design iz Londona.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić

Interijerist Nir Gilad prostoru je, koji se sastoji od prostrane terase i unutrašnjeg dijela, svojim dizajnerskim intervencijama udahnuo prepoznatljivi duh Italije.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić
Ovime je sa studijem Nous Design nastavljena suradnja prethodno ostvarena na uređenju Lounge bara i restorana 7 PALMI otvorenog prošloga ljeta na plaži hotela.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić

Projekt preuređenja trajao je četiri mjeseca tijekom kojih je dizajner, pored nekoliko smjernica od strane hotela, imao potpunu slobodnu volju prepustiti se kreativnom radu.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić

Tom uspješnom sinergijom i kreativnom slobodnom stvoreno je mjesto gdje možete uživati u talijanskom stilu života i istražiti pravi smisao talijanskog la dolce vita.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić

Suradnja s Englezima

Kompletan projekt restorana Conlemani, od ideje preko preuređenja do samog otvorenja, razvijen je u manje od devet mjeseci, a na projektu je surađivao tim međunarodnih hotelsko-gastronomskih eksperata.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić

Pored Nous Design studija koje smo već spomenuli, u razvijanje projekta bile su uključene dvije londonske tvrtke, Planet Food & Beverage Consulting i Vision Hotel Asset Managment.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić
U restoranu Conlemani sve je rađeno sa stilom, baš kako to rade Talijani. Od kuhinje, posluge do dizajna interijera i muzike, sve prati dodir talijanske kulture. A odlične pizze spravljene po originalnoj talijanskoj recepturi ili ukusna tjestenina zadovoljit će svako nepce.

Foto: Domagoj Blažević, Maja Pečanić
Hrana u restoranu Conlemani priprema se od najsvježijih namirnica, s puno emocija, a zahvaljujući strasti i ljubavi s kojom se hrana priprema, sigurno je kako će svaki gost osjetiti dašak te susjedne zemlje koja svojim la dolce vita životnim stilom obara s nogu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije